Android Tablets Forum banner
1 - 15 of 15 Posts

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Hello,Wanna use swap, root your eken m003? I made new update.sh from eken m003 1.7.2 update. Rest of the files are from eken_tools.zip for m001, only update.sh is new. Read howto.txt and it should work. Download eken_tools_for m003.zip here:http://www.megaupload.com/?d=S3RA8EFRIt works with m003 firmware release.You can download it here: http://www.zonko.nl/files/m003.rarI'm not responsible if you brick your device.I double checked files that they are same that I used, to be sure. They work, here is a screenshot:http://i46.tinypic.com/14v0hg5.jpgI have done this to two eken m003 units and it worked on them both.And: I'm not responsible if you brick your device.
 

·
Registered
Joined
·
113 Posts
Dosn't seem to work on my Eken M003.After a successfull upgrade procedure it reboots and stays at the first android logo. The bar is rotating but nothing else seems to happen.(could be a problem with the original files i'm not really sure though)ah its definitly the files.I flashed a Eken M001 (wrong display) and it went through.Now i have to tinker....
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Zerodime;7115 said:
Dosn't seem to work on my Eken M003.After a successfull upgrade procedure it reboots and stays at the first android logo. The bar is rotating but nothing else seems to happen.(could be a problem with the original files i'm not really sure though)ah its definitly the files.I flashed a Eken M001 (wrong display) and it went through.Now i have to tinker....
You didn't use m003 firmware from http://www.zonko.nl/files/m003.rar?Try again.
 

·
Registered
Joined
·
339 Posts
Zerodime;7250 said:
hm don'T know why...but it dosn't work.After the upgradeprocess it reboots normaly but stays at the first android screen. the scrollbar just endlessly scrolls moves but it won't go further ;(
are in the same situation, but worse to me, does not update the files ..I understand why the manufacturers do not release the source code online to allow their customers to update their machine :mad:
 

·
Registered
Joined
·
113 Posts
Even if. at the moment the problem is we can't see whats wrong. (at leats in my case)Where does it stop in yours?(thought i edited it this morning)It works for me now. Had probably a problem with the installation of the System-Files. Helped deactivating 'verbose' in the update.sh where it unpacks the System-files
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
rooted on my m003 1.7.2 according to above instructions and the howto.txt. Thanks!I had to recalibrate & reconfigure wireless etc after it, but if I but my USB debugging on clocksync (for examples) asks if it can sync as root.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Rooting M003 is not that difficult.You need to edit init.rc (which is running every startup under root privileges) to setuid /busybox/bin/suBear in mind that busybox su is looking for usernames in /busybox/passwd, so will need to create one.
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
[quote name='maekel;16113]Rooting M003 is not that difficult.You need to edit init.rc (which is running every startup under root privileges) to setuid /busybox/bin/suBear in mind that busybox su is looking for usernames in /busybox/passwd' date=' so will need to create one.[/QUOTE'] Dare to tell me more, i.e example lines
 
1 - 15 of 15 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top