Android Tablets Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I installed all the availible roms on here and none of them are going to function correctly till they have the screen size adjusted to 8 inch pad and not 7 inch. No amount of calibration will fix this. I have tried to look through the OS and find out the location of the screen size and cant seem to find it. And to be honest, im lost as an Easter egg at this point. All other parts of the Roms work flawless and its so quick, just have to move all the icons up the screen a half inch to get them to work though :)Here hoping that someone can help us.
 

·
Registered
Joined
·
47 Posts
[quote name='korun;7128]I installed all the availible roms on here and none of them are going to function correctly till they have the screen size adjusted to 8 inch pad and not 7 inch. No amount of calibration will fix this. I have tried to look through the OS and find out the location of the screen size and cant seem to find it. And to be honest' date=' im lost as an Easter egg at this point. All other parts of the Roms work flawless and its so quick, just have to move all the icons up the screen a half inch to get them to work though :)Here hoping that someone can help us.[/QUOTE'] What you did was install firmware intended for Eken M001, their first Android Tablet Model which is a 7 in screen. You have a different Eken - the M003 model, which is an 8 in screen. That is why your screen looks like that.The closest you can get to fixing it is installing the 1.7.2 firmware fromhttp://www.slatedroid.com/vbulletin/eken-m003/635-eken-m003-1-7-2-update.htmlunfortunately your ability to change orientation by moving the device will vanish but the screen issue will go away.
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I know what you are saying but the issue is that it the exact same setup as the M001 with a 1 inch screen difference. Everything works correctly except that. I am not a programmer by any means and Willo has done a fantastic job thus far. I just cant imagine that this would be a difficult issue to resolve. Possibly a file that would be swappable from the m003 to the m001 package that could possibly resolve the screen problem. You know how painfully slow the regular 1.7.2 update is, and im just trying to make use of the M001 stripped version is all.
 

·
Registered
Joined
·
330 Posts
I install this firmware, but crashes when I must upload the files and I answered: Waiting mount sd card 30 .. 20 .. 28 .. 0; No upgrade package, exit ...how do I fix?
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top