Android Tablets Forum banner
21 - 40 of 55 Posts

·
Registered
Joined
·
12 Posts
hello Steph_fr,

It seems we have the same problems with our tablets. On mine, the brightness is maximum at around 15%. I can also hear some noise from the speaker, but only when the tablet is plugged in. I also experience crashes and reboots along with the noises.

I finally gave up and returned the tablet to get it repaired. I suspect those problems are coming from the battery. Btw, you'll probably notice a very low battery life with apps like Netflix. Those issues can't be resolved with a firmware update as they are hardware related. I'm sorry to be the bearer of bad news, but your tablet is probably defective.
Thanks.
As the noise is concerned, I hear it when I have low battery and when I am looking at website.
And luminosity, I can't have a dark screen. It's like I can set the luminosity between 70% and 100%.
I'll wait than a member of my family in law go back to China (Maybe next year) in Beijing. I'll ask him to go to the shop to repair it.
I'll maybe go to Shanghai in november, so I'll buy the new voyo a18.
 

·
Registered
Joined
·
89 Posts
Steve, as I wrote above my CWM was able to boot but not to mount the sdcard.

The CWM error log says "failed to mount /dev/block/mmcblk1p1 (no such file or directory)" and "Can't mount /sdcard!". While in CWM I opened a shell with adb and for my surprise there is no /dev/block/mmcblk1p1, but a mmcblk1.

The /dev/block looks like this:

Code:
loop0         loop6         mmcblk0p2     ram1          ram15         ram7<br />
loop1         loop7         mmcblk0p3     ram10         ram2          ram8<br />
loop2         mmcblk0       mmcblk0p4     ram11         ram3          ram9<br />
loop3         mmcblk0boot0  mmcblk1       ram12         ram4<br />
loop4         mmcblk0boot1  platform      ram13         ram5<br />
loop5         mmcblk0p1     ram0          ram14         ram6
Can you please check this issue with your specialists at htcmania? I suppose it depends on how the sdcard was prepared and formatted. Win7 says my sdcard has one primary partition, which afaik should be okay.
 

·
Registered
Joined
·
47 Posts
Thanks.
As the noise is concerned, I hear it when I have low battery and when I am looking at website.
And luminosity, I can't have a dark screen. It's like I can set the luminosity between 70% and 100%.
I'll wait than a member of my family in law go back to China (Maybe next year) in Beijing. I'll ask him to go to the shop to repair it.
I'll maybe go to Shanghai in november, so I'll buy the new voyo a18.
Do you hear sounds when the device is charging? Is the noise accompanied by some screen flickering? Mine does this. And how would you describe the brightness behavior when you swipe the slider from 0 to 100%? Mine reaches maximum brightness at around 15% and then flickers at lower intensities until 100.
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Do you hear sounds when the device is charging? Is the noise accompanied by some screen flickering? Mine does this. And how would you describe the brightness behavior when you swipe the slider from 0 to 100%? Mine reaches maximum brightness at around 15% and then flickers at lower intensities until 100.
Hello,

I confirm that I hear sound when the device is charging but the screen isn't flickering.
The brightness behavior is normal. when I swipe the slider from 0 (bright) to 100% (brighter), the brightness increase normally. I think that the 0% isn't set correctly.
I made a test with the second charge. I can use it during 4h03 with wifi and brightness set to 0. I used it with games, VOD, movie via DNLA, internet browsing. After, it stops but I can start it again with a 6% battery available.
About battery stat, I can see that the screen use 61% of overall consumption.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi Steve,

I just flashed Inspiration 1.0 to my Voyo A15. Everything works fine now. The Unbrick method was also very helpful.

Would it be possible for you to provide cifs.ko and tun.ko?

THX
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
signed up for this site to say thanks to Steve Mars and others for this great Inspiration CWM rom!

installation was very easy and im much happier having CWM on the A15 to swap roms around all the time

kudos!
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Hi all. My A15 arrived today
But I can't seem to find the Inspiration ROM on Steves blog. Maybe I'm being stupid but I can't see any where to d/l on his blog. Has it been removed for some reason?
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
SO - I've found the ROMS. Had them on my machine from a previous download. Still can't see them on Steves blog though.
Just done my first ever ROM upgrade

But have a question. I keep getting "Unfortunatley Google+ has stopped". Any ideas how to fix this?

Hi all. My A15 arrived today
But I can't seem to find the Inspiration ROM on Steves blog. Maybe I'm being stupid but I can't see any where to d/l on his blog. Has it been removed for some reason?
 

·
Registered
Joined
·
145 Posts
Discussion Starter · #29 ·
Hi all. My A15 arrived today
But I can't seem to find the Inspiration ROM on Steves blog. Maybe I'm being stupid but I can't see any where to d/l on his blog. Has it been removed for some reason?
Hi, John.

All downloads are on the bottom of my blog.
About G+, uninstall and install again, please.
Greetings.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Thanks Steve. BTW - I sent you a drink by Paypal to say thx for your Inspiration ROMs. Thank you.

I had three issues last night.
I was unable to get any Youtube videos to play (every gave the "connection to server lost" message), Google + kept stopping, Facebook App kept crashing. I've reisntalled Google + and Facebook and these seem to be working now. I can't figure out why Youtube isn't working. It works on another table on the same network, but no idea why its not working on the A15.

BTW - I made a mistake and didn't back up the original ROMS. Do you know how I would put them back on if I wanted to? Just follow the process from MyVoyo website (http://www.myvoyo.com/xiazai/pingban/A15/2013/267.shtml) ? Or do something more complicated?

Thanks

John

Hi, John.

All downloads are on the bottom of my blog.
About G+, uninstall and install again, please.
Greetings.
 

·
Registered
Joined
·
145 Posts
Discussion Starter · #31 ·
Ummm, it´s strange about Youtube.
All other functions in Wifi works Ok? Navigation, etc.?
Sound like a conflict with the router, check channel with wifi analyzer.
About backup original ROM don´t worry, my ROM is original based off, with several modifications. I don´t recommended use Voyo process to flash rom´s, you can brick your tablet.
And thanks for your donation
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
I have a few intermittent problems that I can't replicate reliably. Sometimes when the tablet has been asleep a while it loses WiFi connection then gets stuck waiting for an IP address. I have to power cycle to get it working again. The google+ error message about stopping came back for about 10 mins but seems OK at the moment.
The two issue that are constant is that the apps can't seem to get my location from WiFi. For example maps just tells me to turn on WiFi location in the locations setting, but it already is on. Also there's an app icon hidden just off the screen which I can't get to to remove. Not a big issue though.
Other than that - I'm very happy. Its a great bit of kit for the Money!
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Also now getting a strange issue when charging. I can small noises from the speaker and at the same time the charging lights dims. It seems to happen most when I'm browsing using chrome And I'm scrolling down/ up a page. When the noise happens the tabs of my web pages freak out. Sometimes it deletes the tab, sometimes it jumps about to a different tab, sometimes it Zooms into the page. I also see graphic glitches around animated gifs.
Its a pain but only happens when I'm charging.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Oh and the screen flickers when on charge and scrolling in the browser.
Still like this tablet better than my Samsung Galaxy Tab II though :)
 

·
Registered
Joined
·
47 Posts
My tablet is back from China, and as you know I had a problem with the brightness adjustment which is now resolved. I also had the very same problem described by johnhell about the noise and the screen flickering when charging, a problem also resolved. I believe this is not an issue related to the charger but with the tablet itself, probably with the battery specifically.

BTW, I installed the latest firmware with the modified utscript to get a 2 Go system partition. Thanks again to retorappa, it went smoothly with the files you provided. BUT, I would like to share a little discovery I made: if you install cwm inspiration 1.0 after an update with the modified utscript, you'll retain the 2Go partition.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Hi Sp4ceM4rine. Has your problem with charging gone completely now? Did you also experience (when the battery was charging from a low percentage) random screen inputs (browser windows being closed, windows zooming in, apps closing)?
BTW - when you sent your unit back did you have inspiration on it? Or did you reflash the original ROMS?
 

·
Registered
Joined
·
145 Posts
Discussion Starter · #39 ·
The problem of location is the Android compilation, only in jolocotroco´cyanogen CM10.1 compilation is resolved.
 
21 - 40 of 55 Posts
Top