Android Tablets Forum banner
1 - 20 of 21 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
gentlemen, someone has experience installing windowse CE on flytouch?I know that have experience in successful installation eken 003. on flytouch (via chipset and 256 memory) scary place, but interesting:)
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
[quote name='anythingdust;40036]gentlemen' date=' someone has experience installing windowse CE on flytouch?I know that have experience in successful installation eken 003. on flytouch (via chipset and 256 memory) scary place, but interesting:)[/QUOTE'] I have successfully installed WinCE for Eken M001 to my Flytouch, but as we know, no touchscreen, no wifi, no sound, pretty basic though...
 

·
Premium Member
Joined
·
150 Posts
I'd love to be able to guys, but I don't have FlyTouch nor do I think I have the proficiency to work on it if I could. The advantage for the M001 was that most of the work had already been done by Eken, the drivers all already existed. It is possible that the Eken drivers may work for the FlyTouch but I can't say for sure.The M003 is very close in design to the M001, all that was required was to change the scriptcmd file.
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
[quote name='Hopelessness;40779]The M003 is very close in design to the M001' date=' all that was required was to change the scriptcmd file.[/QUOTE'] Yep, the scriptcmd holds all info about setenv variables, but didn't tried yet, as my Flytouch is now rest in peace, still find a way to hard reset, jtag, or testpoint...
 

·
Registered
Joined
·
36 Posts
Where did you get a copy of the original firmware for the Eken m001? If I can get a copy that will install then I can get to work on getting the devices going. I have found what I believe is the correct wifi driver but I need the firmware to test it. So far the only firmware that I've gotten to work is from a vt8505 netbook.
 

·
Premium Member
Joined
·
2,596 Posts
@ imprezza I will look thru the ftp and see if I can find the original eken m001 win ce fw I will pm u with a ftp link if I find itSent from my Eris using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
57 Posts
Ciao, Hopelessness :)Dont be shy: you made a very good work. I istalled your vers. 0.3 on my FlyTouch, and ev'rithing worked (apart of touchscreen & WiFi).Second time i tried, it resulted in Japanese language only. Maybe i mistaked something...
 

·
Registered
Joined
·
36 Posts
FYI, no luck on getting that firmware I pulled from eken's ftp site. I'm starting to think that there is something wrong with my epad.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
[quote name='imprezza86;41754]FYI' date=' no luck on getting that firmware I pulled from eken's ftp site. I'm starting to think that there is something wrong with my epad.[/QUOTE'] I think that without the help of producer Epad (who is it? But not Flytouch) no one will do WinCE. Drivers are needed, which are difference, than Eken has. Imprezza86, Your epad is OK.
 

·
Registered
Joined
·
36 Posts
The interesting thing is that I can use my usb wireless device but it is still not pulling the internal one. so there is some hope, I now have a copy of wince 6 and visual studio 2005. I'm going to start working on a image but that will take a little while.
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Any updates on this? hoping i can use this with my EX900 ?
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Well i have been playing around with the wince Hopelessness firmware, i have it installing great on the EX900, which is basically a flytouch. Only problem is the touch screen isnt working yet.

When the ex900 boots wince, the screen goes to static for a few seconds before it loads wince, i believe its trying to load the touchscreen calibration screen, but with the wrong settings in the scriptcmd its not able to load.

Without knowing the touch screen setting to use in the scriptcmd, im not getting to far with this, been trying different settings for 3 days now with no lock.

So ill post the scriptcmd below in the hope someone else maybe able to suggest the right ones that will work for this firmware and the driver. The first line is the one that i believe is wrong. Anyone got any ideas ?

setenv lcdparam 1,30000,8,800,480,48,40,40,3,29,13
setenv board_name WM8505
setenv TouchIC true
setenv NoBootProgressBar 1
setenv NoBootInformation 1
setenv battvoltlist 6600,6989,7174,7319,7400,7431,7511,7639,7772,7939,8254
setenv bLowVoltShutdown 1
setenv audio.recordselect MicIn
setenv audio.gpio 3
setenv audio.ic WM9715
setenv pwmparam 0,4,599,599
setenv EthernetIC 0
setenv WIFIGPIO
setenv gpiostate 3
setenv regop D8110064|C,D811008C|C,D81100B4&~4,D81100B4|8,D8130054|1
setenv raminfo
setenv rominfo
setenv cpuinfo

setenv flash_safeaddr 4000000
setenv flash_bmpaddr 7800000
setenv bootdelay 1

setenv SHOW_LOGO 1
setenv LCD_ENABLE 1
setenv LCD_ID 1
setenv BMP_ADR 3C00000
setenv LCDC_FB 7900000
setenv CxScreen 320
setenv CyScreen 1E0
setenv LOGO_STRING Loading OS Image ...
setenv X_LTEXT 116
setenv Y_LTEXT 166

setenv logocmd nand readblob ${BMP_ADR} ${flash_bmpaddr};logo show
setenv bootcmd nand readblob 100000 0;go 100000

setenv this_job_desc System_Update
lcdinit
fatload mmc 0 ${BMP_ADR} script/logo.bmp
logo show
cleanlcd
textout 60 30 "${board_name} ${this_job_desc} after 5 seconds" ff0000
sleep 1
textout 60 30 "${board_name} ${this_job_desc} after 4 seconds" ff0000
sleep 1
textout 60 30 "${board_name} ${this_job_desc} after 3 seconds" ff0000
sleep 1
textout 60 30 "${board_name} ${this_job_desc} after 2 seconds" ff0000
sleep 1
textout 60 30 "${board_name} ${this_job_desc} after 1 seconds" ff0000
sleep 1
cleanlcd

textout 60 30 "${board_name} ${this_job_desc} running..." ff0000
setenv this_job_desc
saveenv

textout 60 190 "1. Upgrading logo ..." ffff00
fatload mmc 0 20000 script/logo.bmp
nand writeblob 20000 ${flash_bmpaddr} ${filesize}
textout 60 220 "......Upgrade logo successful!" 00ff00

textout 60 250 "2. Upgrading normal mode ..." ffff00
fatload mmc 0 FFFF8 script/normal_nk.nb0
nand writeblob FFFF8 0 ${filesize}
textout 60 280 "......Upgrade normal mode successful!" 00ff00

textout 60 310 "3. Upgrading safe mode ..." ffff00
fatload mmc 0 FFFF8 script/safe_nk.nb0
nand writeblob FFFF8 $(flash_safeaddr) ${filesize}
textout 60 340 "......Upgrade safe mode successful!" 00ff00

sleep 1
go 100000
sleep 1
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
With the above settings the device now loads WinCE, but fails to load the touchscreen driver, you never get the touchscreen calibration.

But if i change setenv TouchIC to the value of 1, instead of true. Then the situation changes somewhat. Now WinCE will install, but will not move past the loading OS screen on the reboot, but if you let the tablet go into power save mode on the loading os screen, and the screen goes off, then touch the screen, it wakes up, this tells me that the touchscreen driver is loaded, but for some reason WinCE never fully loads, so it never finnishes brining you to the touchscreen calibnration.

So im making progress, but need help from someone which more undertsanding.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
I believe the script doesnt have the compatible driver for your unit. What is your motherboard ID. if your motherboard is WMS8088b something like that then the eken m001 wince works for you. but if is WMS8105... its a different one. the drivers are not alike, the only thing that are compatible is your processor, usb hub controller and the wifi. so these things ill work, but the audio, touchscreen, battery IC. will not work. 
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi please help
I do not know english sory

I bought a flytouc II 10 inc tablet pc. When i was trying to install windows ce it turned itself off and i wasn't able to start it again. What should I do to turn back to Android?
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
gentlemen, someone has experience installing windowse CE on flytouch?I know that have experience in successful installation eken 003. on flytouch (via chipset and 256 memory) scary place, but interesting:)
yes flytouch 256,via8505,link:http://www.megaupload.com/?d=RO769PBM,no touch no wifi,fast boot,ethernet ok,no audio,
 
1 - 20 of 21 Posts
Top