Android Tablets Forum banner
141 - 159 of 201 Posts
Nie. Mój tablet to serioux S704, a moje oprogramowanie to quadra 7 slim.
Użyłem również Ainol Novo ... mój dotyk nie działa.
Zakładam, że użyłeś go wtedy w wersji fabrycznej. Zapytałem, ponieważ ten plik zip
jest wgrany za pomocą odzyskiwania TWRP, zawiesi się, ponieważ moduł dotykowy jest załadowany... (wykrywanie może również zająć trochę czasu).
Czy masz link do oprogramowania, którego teraz używasz?
Niektórzy inni użytkownicy s704 mogą tego również potrzebować...

Jasne CXZ .. już opublikowałem .. http://www.pentagram.pl/quadra-ultra-slim.
Nie użyłem TWRP .. czy powinienem :))) użyłem tylko menu odzyskiwania.
Spróbuję teraz TWRP
Nie próbuj TWRP, jeśli nie jest przeznaczone dla twojego urządzenia! Dotyk może się zepsuć!

Wersja przenośna jest bezpieczna do przetestowania, ale ten detektor modułów nie działa,
gdy moduł dotykowy jest załadowany, więc do tego powinieneś użyć standardowego odzyskiwania.

Discussion starter · #145 ·
Cześć!

Gdzie mogę dostać narzędzie do modyfikacji PAD w wersji 1.16 lub nowszej?
Wystarczy zainstalować wersję 1.13, a następnie zaktualizować ją za pomocą przycisku z notatką "Nowsza wersja".

Odniosłem sukces z tymi narzędziami na urządzeniu ATM7021/GS702C.

Próbowałem zbudować rozruchową kartę SD, ale wydaje się, że nie mogę uruchomić tabletu z karty SD. Zmieniłem plik AFI.CFG w Firmware Modifier, jak wspomniano w poście, ale bez powodzenia, w rzeczywistości wydaje się, że zatrzymuje proces flashowania, więc mogę tylko założyć, że INF_AFI_DEF_BYTE = 0x08 jest istotny dla procesu flashowania, może ponowne uruchomienie w celu przesłania partycji?.

Próbowałem zbudować kartę sunxi spl i u-boot, umieszczając spl w tym samym miejscu co sdboot.bin z pakietu hero2 za pomocą Pad Card Writer, ale bez powodzenia.

Próbowałem dowiedzieć się, czego szuka proces rozruchu lub które sektory są odczytywane do pamięci RAM w celu wykonania.

Zauważyłem, że rzeczywiste pliki partycji rozruchowej (które są zakodowane w pliku .fw) są przechowywane w pliku temp.img w katalogu programu modyfikatora oprogramowania układowego. Próbowałem zamontować plik temp.img, ale pliki wewnątrz wydają się być jakoś pomieszane (zaszyfrowane lub skompresowane). Uruchamiając proces watch na Pad Tool, uzyskuje on dostęp do pliku img za pomocą biblioteki DLL o nazwie DskImage.

Czy istnieją jakieś narzędzia do rozpakowywania/ponownego pakowania plików w pliku .fw lub temp.img?

Czy istnieje metoda z systemem Windows, aby przesłać AFINFO, VMLINUX itp., a nawet uruchomić pliki binarne ręcznie przez ADFU? (to byłoby idealne)

Edycja:

Właśnie wypróbowałem narzędzie ExtractFWData, musiałem najpierw utworzyć katalog docelowy, ale nic nie umieściło w katalogu.

Discussion starter · #148 ·
Nawiasem mówiąc... przypomniałem sobie, że na początkowym urządzeniu zbrickowanym (z fabrycznym oprogramowaniem) użyłem modyfikacji słowa zegara.
Znalazłem pliki, które udało mi się odzyskać:
boot.vfat.tar
boot.vfat.tar.a
recovery.vfat.tar
recovery.vfat.tar.a
boot.vfat.dup
recovery.vfat.dup
.default_backup_format
.recovery_version
Czy mogę użyć czegoś z tego pliku?
Mam również plik txt z:
JEŚLI masz zrobioną kopię zapasową rozruchu i oprogramowanie, które prawie działa,
sądzę, że nie powinieneś się niczym martwić.

Po prostu zainstaluj CWM lub portable i używając zaawansowanych opcji
przywróć partycję rozruchową. Jeśli po tym się nie uruchomi
(czarny ekran) weź plik misc/boot_lcd.bin z Quadra
i umieść go w jego folderze. To często działa.

Miałem sukces z tymi narzędziami na urządzeniu ATM7021/GS702C.

Próbowałem zbudować rozruchową kartę SD, ale wydaje się, że nie mogę uruchomić tabletu z karty SD. Zmieniłem AFI.CFG w Firmware Modifier, jak wspomniano w poście, ale bez powodzenia, w rzeczywistości wydaje się, że zatrzymuje proces flashowania, więc mogę tylko założyć, że INF_AFI_DEF_BYTE = 0x08 jest istotny dla procesu flashowania, może ponowne uruchomienie w celu przesłania partycji?.
Próbowałem zbudować kartę sunxi spl i u-boot, umieszczając spl w tym samym miejscu co sdboot.bin z pakietu hero2 za pomocą Pad Card Writer, ale bez powodzenia.

Próbowałem dowiedzieć się, czego szuka proces rozruchu lub które sektory są odczytywane do pamięci RAM w celu wykonania.
Zauważyłem, że rzeczywiste pliki partycji rozruchowej (które są zakodowane w pliku .fw) są przechowywane w pliku temp.img w katalogu programu modyfikatora oprogramowania układowego. Próbowałem zamontować temp.img, ale pliki wewnątrz wydają się być jakoś pomieszane (zaszyfrowane lub skompresowane). Uruchamiając proces watch w Pad Tool, uzyskuje on dostęp do biblioteki DLL o nazwie DskImage w celu uzyskania dostępu do pliku img.

Czy istnieją jakieś narzędzia do rozpakowywania/ponownego pakowania plików w pliku .fw lub temp.img?
Czy istnieje metoda z systemem Windows, aby przesłać AFINFO, VMLINUX itp., a nawet uruchomić pliki binarne ręcznie przez ADFU? (to byłoby idealne)

Edycja;
Właśnie wypróbowałem narzędzie ExtractFWData, musiałem najpierw utworzyć katalog docelowy, ale nic nie umieściło w katalogu.
Uruchamianie z karty SD... Fajny projekt - który sam ostatecznie porzuciłem.
Istnieją pewne pliki, które trzeba zmodyfikować, aby to zadziałało.
Ta wskazówka dotycząca afi.cfg powinna być również w porządku dla 7021. Ale czego jeszcze potrzeba. Czy wszystko zostało powiedziane?
Pakiety kodu źródłowego zwykle zawierają folder do testów fabrycznych z karty SD.
Ale nie dla całego systemu... Więc może być potrzebne jakieś porównanie itp.

Zatem dla "ExtractFWData" to dla ciebie nie działa?
http://www.slatedroid.com/topic/94521-actions-tablet-tools/?p=1243114
Jeśli tak, sprawdź nowy wiersz poleceń za pomocą taskmgr lub innego narzędzia.
(edycja: Wiersz poleceń jest taki sam. Prawdopodobnie próbowałeś użyć z mniejszym plikiem fw? To nie dla nich.)

Zwykły plik *.fw (mały, jeśli duży, zobacz C:\ProgramData\PadModify\TMP\FW\PAD.fw) składa się z
16 bajtów pewnych domyślnych danych (itp.) + zaszyfrowanej bazy danych + zaszyfrowanych plików w obrazie fat.
Aby odszyfrować pliki, po prostu zmień ich nazwy, używając nazw, które Modify Tool zgadza się odszyfrować.

Następnie, badając pliki py, można zobaczyć, co jest możliwe, a co nie.
Również edytując probatch.img, można wpłynąć na proces adfu...

Przed zabawą z modyfikacjami trybu adfu upewnij się,
że masz fabryczne oprogramowanie układowe dla swojego urządzenia!
(== Oprogramowanie układowe do flashowania narzędzia Product Tool)

Cześć, potrzebuję oprogramowania układowego dla HISHIMOTO STRONG ATM 7021 A, nie mogę go nigdzie znaleźć. W Abidu jest po chińsku, więc nic nie rozumiem, jakiś pomysł? To pilne, dostaję szału. Dziękuję

Jedynym sposobem, jaki widzę, który mógłby umożliwić uruchomienie surowego pliku binarnego na urządzeniu, jest inżynieria wsteczna protokołu ADFU, ale to naprawdę ekstremalne i osobiście po prostu nie mam na to czasu :(

Profeta, spróbuj sprawdzić stronę internetową Mapan w poszukiwaniu oprogramowania układowego, wersja 923 działała na moim ogólnym tablecie z dwurdzeniowym procesorem 9,7".

CXZ, kilka aktualizacji na temat tego, co wydarzyło się od mojego ostatniego posta. Naprawdę próbowałem dostać się do bootloadera, ale jest on naprawdę zablokowany przed modyfikacją, w zasadzie nie mogłem znaleźć sposobu na rozpakowanie oprogramowania układowego, aby dostać się do właściwego pliku binarnego bootloadera, nie mówiąc już o znalezieniu sposobu na jego ponowne zapisanie. Rzuciłem też okiem na test ADFU, ponieważ przesyła on plik binarny przez ADFU bezpośrednio do urządzenia i uruchamia go, ale to również ma plik binarny zapakowany w program i jego proces jest wykonywany w czasie wykonywania. Uruchamianie rzeczy po VMLINUX jest dla mnie niedopuszczalne, ponieważ blokuje mapowanie stron MMU i uprawnienia procesora.

Jedynym sposobem, jaki widzę, który mógłby umożliwić uruchomienie surowego pliku binarnego na urządzeniu, jest inżynieria wsteczna protokołu ADFU, ale to naprawdę ekstremalne i osobiście po prostu nie mam na to czasu :(
Profeta, qUE-ARM, istnieje niewielka szansa uszkodzenia tabletu podczas próby użycia nieznanego oprogramowania układowego.
Szczególnie sterowniki dotykowe sprawiały problemy w przeszłości.

qUE-ARM, wiele z tego, co mówisz, przekracza moje zrozumienie. Istnieją pewne kody źródłowe 7021 (zobacz wątek kodu źródłowego 7029 tutaj), które mogą mieć gotowy bootloader karty SD dla twojego tabletu.
Jest wspomniany link do githuba bnmguy'a, gdzie (być może) możesz pobrać tylko potrzebne pliki.

Bootloader został zaszyfrowany w bardzo prosty sposób, to tak jak ABC to XYZ (dodam numer tutaj później).
edytuj: aby odszyfrować boot.bin: dla każdego bajtu zrób A * 2 = B, jeśli B>255, to B=B-255
Odkrycie tego niewiele mi pomogło jako nowicjuszowi.
Nie dowiedziałem się, jak to było zapakowane - chociaż wcześniej (częściowo) rozpakowałem kilka...

Bracie, mam obecnie dwa pady, oba działają dobrze. Jeden sflashowałem za pomocą narzędzia PAD, działa dobrze, tylko problem z kamerą, która teraz nie jest podłączona. Chcę odczytać drugi pad z tą samą wersją, wszystko jest takie samo. Czy możesz mi powiedzieć, jak odczytać plik klonowania i sflashować go za pomocą narzędzia PAD?

Proszę o pilną pomoc.

Bracie, mam teraz dwa pady, oba działają dobrze, jeden sflashowałem narzędziem PAD, działa dobrze, tylko problem z kamerą nie jest teraz podłączony, chcę odczytać drugi pad z tą samą wersją, wszystko jest takie samo, czy możesz mi powiedzieć, jak odczytać plik klonowania i sflashować go za pomocą narzędzia PAD?
Proszę o pilną pomoc.
Oto kilka zrzutów. www.slatedroid.com/topic/108162-gdippo...
Nie pamiętam dokładnie, jak działają, ale powinieneś otrzymać pliki img (acta, actb, actc).
Następnie za pomocą adb (lub czegokolwiek innego) zapisz je z powrotem do partycji. W ten sposób i tak dalej:
(adb shell) cat acta.img>/dev/block/acta

Witajcie wszyscy, mam problem z kilkoma tabletami, które daję moim klientom. Mam teraz 30 lat, ale na pewno jeśli uda mi się rozwiązać ten problem, będzie ich około 300. To dość prosty tablet.

Brak marki, model to 816. Na płycie głównej widnieje:

GPT ATM7051H_H88_V1.1
06/04/2016
1.91.001.0145

Głównym problemem jest to, że chcę dostosować tablet z logo mojej firmy, ale nie mogę znaleźć narzędzi do tego typu chipa.
Testuję z narzędziami, które oferujemy w tym wątku, udało mi się nawet sklonować tablet, który przygotowałem, jak pokazano z moim logo.

Następnie udało mi się wgrać jeden za pomocą narzędzia PAD Product Tool. Zakończyłem flashowanie poprawnie, ale wtedy tablet już się nie uruchomił.

Myślę, że może to być problem, ponieważ jest to procesor czterordzeniowy. Nie mogę znaleźć niezbędnych narzędzi. Doceniam Twoją pomoc. Proszę, zamów wszystkie potrzebne dane i zdjęcia.

Discussion starter · #156 ·
Spersonalizuj tablet z logo mojej firmy, ale nie mogę znaleźć narzędzi do tego typu chipa.
Testuję z narzędziami, które oferujemy cxz w tym wątku, udało mi się nawet sklonować tablet, który przygotowałem, jak pokazano z moim logo.
Następnie udało mi się sflashować jeden za pomocą narzędzia PAD Product Tool. Zakończ flashowanie poprawnie, ale wtedy tablet już się nie uruchamia.

Myślę, że może to być problem, ponieważ jest to procesor czterordzeniowy. Nie mogę znaleźć niezbędnych narzędzi. Doceniam twoją pomoc. Proszę, zamów wszystkie potrzebne dane i zdjęcia.
Więc masz orig. (stock) plik *.fw dla tych? Jeśli tak, flashowanie nie powinno stanowić problemu.
Myślę, że narzędzie Modify Tool powinno również działać dobrze. Który obraz chcesz zastąpić?

Dzięki za tak szybką odpowiedź. Mam inny tablet z oryginalnym oprogramowaniem, który już zmienił moje logo i animację, klonując Modify firmware Firmware Tool PAD tworzę plik *.fw, który próbuję wgrać na innych tabletach bez powodzenia.

Dzięki za szybką odpowiedź. Mam inny tablet z oryginalnym oprogramowaniem, który już zmienił moje logo i animację, klonując Modify Firmware Firmware Tool PAD tworzę plik *.fw, który próbuję wgrać na innych tabletach bez powodzenia.
Modify Tool nie tworzy plików *.fw, tylko je modyfikuje. Przynajmniej u mnie nie.
Klonowanie również nie działa w obecnych wersjach, więc - jeśli działa - zaktualizuj, tzn. użyj najnowszej.

Aby zmienić logo i animację, można również użyć adb lub recovery flashable zip,
ale wtedy Product Tool może być szybszy i łatwiejszy.

Oto jest, kiedy jestem trochę zielony. Sflashowałem setki tabletów, ale nigdy nie stworzyłem pliku update.zip dla tego modelu. Pierwszą rzeczą jest pobranie obrazu tabletu, który zostałby ukończony, a następnie utworzenie tego pliku update.zip. Potrzebuję usprawnionego procesu flashowania, ponieważ jest ich wiele. Jeśli możesz mi powiedzieć, jak utworzyć plik update.zip z innego tabletu, byłbym wdzięczny. Podczas gdy szukam.

141 - 159 of 201 Posts