Jump to content


Photo

ADB drivers


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 553 posts

Posted 01 May 2013 - 12:55 AM

Made for Crystal 2 but should work in other devices too... 8)
http://yadi.sk/d/54lX5c2O386XU

Added the vendor/product ids to the inf file and a batch file that adds
vendor id to %USERPROFILE%/.android/adb_usb.ini
The other batch file can be used to remove the old crap from the registry.
  • mrsburnout, nocrack, bumslayer and 3 others like this

#2 bumslayer

bumslayer

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 02 May 2013 - 12:20 PM

I will try this on my Novo Venus later. Thanks for sharing this. :-)

Sent from my Novo7 Venus using Tapatalk HD

#3 mgforce

mgforce

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 49 posts

Posted 04 May 2013 - 11:34 AM

Made for Crystal 2 but should work in other devices too... 8)
http://yadi.sk/d/54lX5c2O386XU

Added the vendor/product ids to the inf file and a batch file that adds
vendor id to %USERPROFILE%/.android/adb_usb.ini
The other batch file can be used to remove the old crap from the registry.


Hi I managed to install ADB driver, it works for me on Win 7. Thanks a lot.

Attached Files



#4 bumslayer

bumslayer

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 05 May 2013 - 10:24 PM

Still haven't tested it :( I've been super-busy lately, and if my bosses find out I'm posting here I'm screwed :D

Anyway, it's nice to know the drivers posted by the OP works. Rock on! Now the fun stuff begins on our tablets, at last!

A little bit off-topic: @mgforce, nice to see you here bro. I believe I saw your posts in XDA concerning CWM/TWRP for the Ainol Novo Venus.

#5 astrolo

astrolo

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 12 May 2013 - 12:02 PM

thank you very much! it's working perfectually!!!!
now i have again shell without adb-over-wifi

#6 Bhut Jolokia Man

Bhut Jolokia Man

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 6 posts

Posted 07 July 2013 - 04:20 PM

thanks for the drivers.

#7 desblaze

desblaze

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 9 posts

Posted 12 July 2013 - 10:45 PM

what are these drivers for? how do you install them and where? I've read a lot of poeple talking about the but not this basic info, are these needed to update the ROM on my novo7 crystal 2?

#8 jjzigen

jjzigen

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 07 August 2013 - 12:50 PM

Made for Crystal 2 but should work in other devices too... 8)
http://yadi.sk/d/54lX5c2O386XU

Added the vendor/product ids to the inf file and a batch file that adds
vendor id to %USERPROFILE%/.android/adb_usb.ini
The other batch file can be used to remove the old crap from the registry.


tried using this driver for my ainol novo 7 venus/fusion bolt but got this error. any suggestions?

Attached File  1.jpg   61.17KB   26 downloads

#9 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 553 posts

Posted 08 August 2013 - 01:22 AM

tried using this driver for my ainol novo 7 venus/fusion bolt but got this error. any suggestions?

That's because it's inf file is modified for our devices.

Are you installing it to Win8 by any change?
Then disable the Driver Signature Enforcement before installing: http://www.slatedroi...post__p__987289

#10 aghandi

aghandi

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 21 July 2014 - 02:49 AM

Made for Crystal 2 but should work in other devices too... 8)
http://yadi.sk/d/54lX5c2O386XU

Added the vendor/product ids to the inf file and a batch file that adds
vendor id to %USERPROFILE%/.android/adb_usb.ini
The other batch file can be used to remove the old crap from the registry.

plz explain in details as im new to android i got ainol novo7 Venus and i can not connect to pc 

thx for your help



#11 idcarlos

idcarlos

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 2 posts

Posted 20 October 2014 - 03:34 PM

Works ok for me under Windows XP but I can't get adb acess on Linux

 

The device is detected by lsusb, and I have added the vendor at udev config.

$ lsusb
Bus 007 Device 003: ID 10d6:0c02 Actions Semiconductor Co., Ltd 

/etc/udev/rules.d/99-android.rules

#Actions Semiconductor
SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="10d6", MODE="0664", GROUP="plugdev"

adb not detect the device...

root@antiX1:/home/Carlos# adb devices
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
List of devices attached 

 

Any idea?


#12 drhoussem

drhoussem

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 7 posts

Posted 18 November 2014 - 07:04 AM

Hey cxz !
I bought a condor ctab785r tablet that is the same to ramos x10 tablet few months ago, it was already rooted but a bit slow so I tried to install bnmyguy cwm recovery on it but I got a fuzzy screen when I installed it :( but I think that it was working (when I was clicking on power button while it's fuzzy it reboots but if I clicked up or down before it wasen't so I think the cwm was working !!)

Anyway, I didn't use the tablet for a while than 2 days ago I turned it on! It was working but the next day when I turned it on it was stuck on bootlogo (the only manuplilation that I think I've made that I checked the quick boot on parameters menu)!

 

I tried to reset it via the reset thing on it but it didn't work, so I plugged it on my laptop (windows 8) and turned it on via turn on button and volume (+) button and it was detected by my laptop but no pilote, in the device manage I saw that it was reconized as Ainol Novo Hero (is this happening because I installed bnmyguy recovery?) and the informations that I got

 

Le périphérique USB\VID_10D6&PID_0C01\0123456789ABCDEF a été configuré.

 
Nom du pilote : null
GUID de classe : {00000000-0000-0000-0000-000000000000}
Date du pilote : 
Version du pilote : 
Fournisseur du pilote : 
Section du pilote : 
Classement du pilote : 0x0
Numéro d’identification de périphérique correspondant : 
Pilotes surclassés : 
Périphérique mis à jour : false
 

 

so any solution to restore my tablet? I have the original Ramos fw and if you need any other information I can give them to you



#13 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 553 posts

Posted 18 November 2014 - 12:20 PM

What I checked from their facebook and the web search, it is indeed Ramos. So it's pretty forward if there isn't anything
you would like to save on that tab. Just install that Ramos fw using the PAD Product tool they recommend.

The reset button most likely use the orig. stock recovery. If you used my installer package you can restore
the stock installing my package again. Blind presses, the zip is alone on external sd card, no other files/dirs:
1xVol-, 4xPower, 7xVol-, 1xPower

Or using adb if it works (install the one in this thread or from www.adbdriver.com):

adb shell
mount -t vfat /dev/block/acta /tmp
cd /tmp
cp rec_bak.img recovery.img
exit
(adb reboot recovery)

edit:
adb - backing up partitions to external sd card (before restoring the stock recovery)

adb shell
cat /dev/block/acta>/sdcard/acta_recovery.img
cat /dev/block/actb>/sdcard/actb_misc.img
cat /dev/block/actc>/sdcard/actc_system.img
cat /dev/block/actd>/sdcard/actd_data.img
cat /dev/block/acte>/sdcard/acte_cache.img
cat /dev/block/actf>/sdcard/actf_data-bak.img
cat /dev/block/actg>/sdcard/actg_media.img
cat /dev/block/acth>/sdcard/acth_vendor.img

Edited by cxz, 18 November 2014 - 01:11 PM.


#14 drhoussem

drhoussem

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 7 posts

Posted 18 November 2014 - 06:06 PM

Are you sure of this? because it didn't work should I wait after some steps?

 

 

1xVol-, 4xPower, 7xVol-, 1xPower


#15 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 553 posts

Posted 19 November 2014 - 03:08 AM

Checked, and yes there is one Power too many in that.

The correct presses
1xVol-, 3xPower, 7xVol-, 1xPower

After that there is that 15 sec. wait before it does the (un)installation.

So after 20 secs or so
Reboot recovery: 1xVol+, 1xPower, 1xVol+, 2xPower
(Reboot system: 1xVol+, 2xPower)

Edited by cxz, 19 November 2014 - 03:10 AM.


#16 drhoussem

drhoussem

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 7 posts

Posted 19 November 2014 - 05:28 PM

Checked, and yes there is one Power too many in that.

The correct presses
1xVol-, 3xPower, 7xVol-, 1xPower

After that there is that 15 sec. wait before it does the (un)installation.

So after 20 secs or so
Reboot recovery: 1xVol+, 1xPower, 1xVol+, 2xPower
(Reboot system: 1xVol+, 2xPower)

Unfortunatly it didn't work :(



#17 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 553 posts

Posted 20 November 2014 - 02:21 PM

Then it might be that it doesn't fully load. (This CWM version does that occasionally even when it's otherwise working fine.)
If a retry doesn't help then the next best thing is probably trying with adb...

Found this site http://www.sw-condor.com/ but it doesn't seem to be ready yet...
  • drhoussem likes this

#18 drhoussem

drhoussem

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 7 posts

Posted 20 November 2014 - 07:41 PM

Then it might be that it doesn't fully load. (This CWM version does that occasionally even when it's otherwise working fine.)
If a retry doesn't help then the next best thing is probably trying with adb...

Found this site http://www.sw-condor.com/ but it doesn't seem to be ready yet...

Thank you anyway for your help :D