Jump to content


Photo

Bricked my Hero, Need Help Please


  • Please log in to reply
173 replies to this topic

#1 taurus11

taurus11

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 9 posts

Posted 26 December 2012 - 02:46 PM

So... I bricked my hero today when i tried to update the firmware. when I pressed Vol down and power simultaneously, it didn't go to recovery mod instead it showed an android logo then when I lift my fingers the screen went black. Now, it won't turn on. I tried to do the hard reset with a pin but no luck whatsoever.
The problem wasn't on the battery, I've charged it for 8 hours before.
This is so frustrating, It won't turn on, basically it does nothing now, so yeah SD card method didn't work as well

anyone have any idea how to unbrick my Hero? through PC perhaps?

My PC(win7 64) does recognized the tablet as Worldcup device, and I've been trying to tweak it with AMLogicBurningtool (by using fire AMLF, obviously failed), still with no success, maybe because I don't understand how to create/design the AMLF zip.
Is there anyone that know and would be kind enough to convert any of the hero's firmware to AMLF?

Thank you!

#2 MrT2

MrT2

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 26 December 2012 - 04:47 PM

Question also at Ainol forum (just for everyone so you might want to check progress over there)

Edited by MrT2, 26 December 2012 - 04:50 PM.


#3 kuty

kuty

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 57 posts

Posted 27 December 2012 - 10:44 AM

try to
1) open up the tablet
2) disconnect the battery
3) power it on (obviously u can't poower it on. just to release excess electricity)
4) connect the battery.
5) Close it back up
6) Connect charger and switch the charger on
7) On ur tablet(hold power switch at leaast 10 second

hopefully u can see it charging.. means u are save i guess

#4 schlosss

schlosss

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 2 posts

Posted 02 January 2013 - 01:14 AM

Same here. Did you solve your problem?

#5 Kajigger

Kajigger

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 17 posts

Posted 09 January 2013 - 05:57 PM

Did you ever fix your problem? I'm on the same boat. Mine won't turn on at all and my Computer won't recognize it.

#6 ankit360

ankit360

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 69 posts

Posted 10 January 2013 - 05:43 AM

download this zip http://dl.vmall.com/c0ibfz70bf

extract it and put all files in root of SD card

insert sd card

reset device by inserting pin in mic hole

now press volume down + power key .


now u can see logo

format data / cache

format media

install zip from EXT

choose zip file

reboot tablet

#7 dawidisko

dawidisko

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 10 January 2013 - 07:38 AM

I tried but nothing not even light up tablet

#8 Kleimo

Kleimo

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 5 posts

Posted 10 January 2013 - 07:46 AM

Found this http://www.mediafire...9evxegidlmnvlm

edit: tested and seems to work! My device was totally bricked no light or anything. Needed to short the two pins on the chip for windows to recognize.

Edited by Kleimo, 10 January 2013 - 10:00 AM.


#9 spyvy

spyvy

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 7 posts

Posted 11 January 2013 - 11:27 PM

Found this http://www.mediafire...9evxegidlmnvlm

edit: tested and seems to work! My device was totally bricked no light or anything. Needed to short the two pins on the chip for windows to recognize.

Go here read this you can fix your hero. It works was on ainol forums good luck

#10 MILAD99

MILAD99

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 9 posts
  • LocationServerInside

Posted 12 January 2013 - 10:59 AM

Yeah seems you can Unbreak your Hero by this guide:

http://filebulk.com/gtcsh60o5vna/NOVO_10HERO_Unbrick_Instruction_0_4_RC_FileBulk.ir.pdf.html



#11 robin sander

robin sander

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 43 posts

Posted 13 January 2013 - 08:36 AM

I need some help please, i have followed the instructions until i need to manually install the usb driver for the tablet once it is booted into TWRP. I have tried both xp and windows 8 but it wont install the usb driver? in device manager it is detected as "Nexus".

#12 craigusoz

craigusoz

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 36 posts

Posted 13 January 2013 - 03:38 PM

6. After starting the recovery you will see the new device in device manager.
- YOU MUST MANUALLY INSTALL THE DRIVER "Samsung Android Interface" for this device from the
folder C:\Android\drivers\ADB
- After the driver installing, you will see in device manager the new device Samsung Android Interface, and also you
can see the two new removable drives. Do not format these drives.
In some cases the driver name can be Samsung Google Nexus ADB.


It seems as though the device being detected as a Nexus is not unexpected. Please describe exactly what you are trying to do at this point, what you expect to happen, and what actually happens..

#13 robin sander

robin sander

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 43 posts

Posted 14 January 2013 - 05:14 AM

It turned out that I had to manually choose the device from the list of devices when trying to update, and i only tried to automatically let windows choose the driver from the adb folder before. The all sorted :-P

#14 burakk

burakk

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 2 posts

Posted 16 January 2013 - 05:33 PM

I did all the steps successfully, but after rebooting, i just see a black screen with a light at the background.
How can i solve this problem?

Found this http://www.mediafire...9evxegidlmnvlm

edit: tested and seems to work! My device was totally bricked no light or anything. Needed to short the two pins on the chip for windows to recognize.



#15 shoukat2003

shoukat2003

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 29 January 2013 - 11:18 AM

i was bricked my hero and it was total blank screen. and i follow all the steps .everything was ok until the e3 recovery menu,after wiping cache and media when i was trying to flash the 1115v2.zip, i found nothing in the sd card. then i eject the card and copy all the files from original firmware 1115v2 including patch. i installed firmware and pacth successfully and the problem was solved then i upgaraded it to 1219 firmware.and now everythig is ok. it was my expereince, may be helpful for someone. bundle bundle of thanks for slatedroid, and who post this pdf file.

Edited by shoukat2003, 29 January 2013 - 11:21 AM.


#16 toweliechaos

toweliechaos

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 53 posts

Posted 11 February 2013 - 07:20 AM

So, after following CT's advice to install the 1115 firmware again (not a criticism btw!), I appear to be at a bit of a brick stage.

Currently, it does nothing when I press power or power+vol - apart from maybe the backlight coming on. Pin in the mic hole resets it. Attach to PC and the device is recognised.

I have tried to use the AMLogic tool but it gets stuck at 19% every time with this log:

-----importUpgradeFile-----filenameC:\Android\firmware\1115\Novo1003-Hero-1115.zip
-----importConfigFiles-----filenameC:\Android\AMLflash\resource\config_progress.xml
[T 0][12:01:40]: load spl ...
[T 0][12:01:40]: Transfer Complete! total size is 18472 Bytes
[T 0][12:01:49]: load uboot ...
[T 0][12:01:49]: Transfer Complete! total size is 501968 Bytes
[T 0][12:01:55]: test command exec: crc 0x8f800000 501968 e52532ff
[T 0][12:01:55]: command exec: crc 0x8f800000 501968 e52532ff
[T 0][12:01:55]: sendCommandWithReply: crc 0x8f800000 501968 e52532ff maxCount:30
[T 0][12:01:57]: begin run 8f800000
[T 0][12:02:00]: finish run 8f800000
[T 0][12:02:10]: after load uboot, disconnect
[T 0][12:02:13]: after load uboot, disconnect
[T 0][12:02:15]: wait uboot run ,scan system again!!!
[T 0][12:02:16]: after load uboot, disconnect
[T 0][12:02:19]: after load uboot, disconnect
[T 0][12:02:22]: after load uboot, disconnect
[T 0][12:02:25]: after load uboot, disconnect
[T 0][12:02:28]: after load uboot, disconnect
[T 0][12:02:31]: after load uboot, disconnect
[T 0][12:02:34]: after load uboot, disconnect
[T 0][12:02:36]: wait uboot run failed, so make it disconnected
[T 0][12:02:37]: failed because no connected device ,current step is 4
C:/Android/AMLflash/log/02.11.12.04__manual.log
success:0 failed:1 failed postion: s4:1

So, I'm not sure what else to try. Does anyone have any suggestions?

Edited by toweliechaos, 11 February 2013 - 12:18 PM.


#17 Christian Troy

Christian Troy

    Advanced Member

  • FW Developer
  • PipPipPip
  • 6,700 posts

Posted 11 February 2013 - 01:46 PM

on my fire i had to unplug, select "reset port" from file menu, replug and restart several times when it failed at uboot load stage

If you appreciate my work and would like to support me with a donation you can follow this link. Thank you very much.

* Actions ATM7029 - CM10.2 - CM10.1 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3)
* Allwinner A31 - OmniRom 4.4 - CM11 - CM10.2 - CM10.1 - CM10 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3) - ParanoidAndroid (4.2)
* Amlogic 8726-MX - OmniRom 4.4 - CM11 - CM10.2 - CM10.1 - CM10 - CM9 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3) - ParanoidAndroid (4.2)
* Allwinner A10 - CM10 - CM9 - AOKP

tmF4C.png


#18 fuser-invent

fuser-invent

    Advanced Member

  • FW Developer
  • PipPipPip
  • 1,830 posts

Posted 11 February 2013 - 05:54 PM

As CT said, that is a common problem. There can also be issues at that stage if you aren't running an English version of Windows or if you haven't set your USB ports properly in the device manager. The program isn't very user friendly but it does work.
If I've helped you set-up your new tablet, unbrick your device or if you use and enjoy my Amlogic AML8726-M Series ROM's
please consider a donation.
My ROMS - *Crystal Clear (Ainol Crystal) *Anti-Hero (Ainol Hero) *Elenari (Ainol Elf2) *Astronautica (Ainol Aurora2) *Karbonn Custom (Karbonn SmartTab ST8 & ST10)
My DEVICES - *HP Touchpad *Ainol Crystal *Ainol Hero *Ainol Fire *Cube U30GT Mini-S *Nexus 7 (2013)
I don't respond to most PM's just because of the amount I get. If you have a question the best way to get an answer is to post in one of my threads.


My Ainol Crystal "Get Started" Guide. ----- My "How To Unbrick Your Amlogic AML8726-MX Series Tablet" Guide. ----- Go check out my music - It's all free!!!

#19 toweliechaos

toweliechaos

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 53 posts

Posted 12 February 2013 - 04:58 AM

As CT said, that is a common problem. There can also be issues at that stage if you aren't running an English version of Windows or if you haven't set your USB ports properly in the device manager. The program isn't very user friendly but it does work.


The USB devices all have power management turned off; English OS and I am following the instructions in the guide e.g.:

Run ImageBurnTool > Config > Import Upgrade File > Hero1115.zip (from C:\Android\firmware\1115) then wait then Import Config File (from C:\Android\AMLflash\resource\config_progress.xml) > Start

So when it gets to 19% and craps out I disconnect the USB, choose 'Reset port', reconnect USB and reboot Hero and just keep trying this over and over?

Edit: I've just tried 9 times in succession using this method with the same result every time :angry:

Edited by toweliechaos, 12 February 2013 - 06:39 AM.


#20 Christian Troy

Christian Troy

    Advanced Member

  • FW Developer
  • PipPipPip
  • 6,700 posts

Posted 12 February 2013 - 02:39 PM

Run it as admin

If you appreciate my work and would like to support me with a donation you can follow this link. Thank you very much.

* Actions ATM7029 - CM10.2 - CM10.1 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3)
* Allwinner A31 - OmniRom 4.4 - CM11 - CM10.2 - CM10.1 - CM10 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3) - ParanoidAndroid (4.2)
* Amlogic 8726-MX - OmniRom 4.4 - CM11 - CM10.2 - CM10.1 - CM10 - CM9 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3) - ParanoidAndroid (4.2)
* Allwinner A10 - CM10 - CM9 - AOKP

tmF4C.png