Jump to content


Photo

Quad-Core Onda V972


  • Please log in to reply
978 replies to this topic

#441 msav

msav

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 131 posts

Posted 09 February 2013 - 12:53 PM

Hi folks my nexus 7 charger works well at charging the table and it is quite quick, also do we have any list of what apps will work on the tab as I tried loading Modern combat 4 zero hour last night will down load but not install, crackle movies is not compatible, chrome is not compatible, itv player not compatible,dead space not compatible, just a few that I have found,




hey have you tried using the xml files.

I just copied them and was able to install crackle, chrome, itv player. you must be rooted and use root browser lite or root explorer.

1. backup you system/etc/permissions to a safe place
2. copy the xml files to system/etc/permissions,replace the old files (you will have to change to r/w in order to wite to system folders)
3. make sure the permissions on the files you copied are the same as all the other files in that folder. check permissions on one you did not overwrite to see what check boxes to check, do this by long pressing the file and selecting permissions
4.In settings- all apps, stop Google service framework, clear data, in Google play store, clear cache, clear data.
Start play store again, you get 'error', shut down tablet, reboot

Attached Files


Edited by msav, 09 February 2013 - 12:54 PM.

  • Anton Karlan likes this

#442 Knievel

Knievel

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 82 posts

Posted 09 February 2013 - 01:43 PM

Hi!
I have lost write permission in system. I am using Arctablet v132 got root . Very smooth rom
SU app says i need to update binary ,but it fails when i try to update.

Anybody got a clue what i can do to get write permission back? Otherwise im very happy with it.

Thanks
Knievel

Devices. Newest first. Galaxy Note 10.1 LTE 2014 Edition. Nexus 5 Hammerhead . Zopo Zp990 . Pipo Max M9 . Acer A500 with Android 4.4.2  from thor2002ro + digetx from tegraowners.com. ( A couple of the real devs out there ).


#443 Thyme

Thyme

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 69 posts

Posted 09 February 2013 - 01:49 PM

hey have you tried using the xml files.

I just copied them and was able to install crackle, chrome, itv player. you must be rooted and use root browser lite or root explorer.

1. backup you system/etc/permissions to a safe place
2. copy the xml files to system/etc/permissions,replace the old files (you will have to change to r/w in order to wite to system folders)
3. make sure the permissions on the files you copied are the same as all the other files in that folder. check permissions on one you did not overwrite to see what check boxes to check, do this by long pressing the file and selecting permissions
4.In settings- all apps, stop Google service framework, clear data, in Google play store, clear cache, clear data.
Start play store again, you get 'error', shut down tablet, reboot

When ever i try to do this, it fails. IT seems i dont have write permission for some reason

#444 harty

harty

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 113 posts

Posted 09 February 2013 - 02:03 PM

Hey, I have been looking at the Onda V971 at http://nomadtablets....-V971-Dual-Core as an upgrade on my old Zenithink tablet. Will the v972 firmware work with the v971? And also I cant see any differences between the v971 and v972 apart from the cameras so for the price is the extra camera worth it?

Cheers harty
Tablets owned:
Zenithink ZT282-C91 Upgrade-Sold
Ployer Momo20 A31 Quad-Still Own
Pipo M9 3G RK3188 Quad-Still Own

#445 Thyme

Thyme

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 69 posts

Posted 09 February 2013 - 03:10 PM

Hey, I have been looking at the Onda V971 at http://nomadtablets....-V971-Dual-Core as an upgrade on my old Zenithink tablet. Will the v972 firmware work with the v971? And also I cant see any differences between the v971 and v972 apart from the cameras so for the price is the extra camera worth it?

Cheers harty

Well, would have bought the 971, but the 972 was in Stock. The camera is supposedly good, but I never use it.

#446 letsfightinglove

letsfightinglove

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 38 posts

Posted 09 February 2013 - 04:55 PM

OK so I decided to give 1.3.2 a try. Followed the instruction using Phoenix Suite and finished without problems saying firmware upgrade succeeded.

Now to the problem. Even though Phoenix Suite said the upgrade succeeded, the device is completely bricked. Useless. Won't turn on. Nothing. I can't even start it in upgrade mode to redo the install. I am able to sort of turn it on though, because long-pressing the power button gives off a vague discharge sound, but other than that, there is no sign of life. The screen is completely black, always.

Anyone got any ideas? And yeah, I made sure to have 100% battery before the upgrade. This is bothering the hell out of me, as it seems I will likely have to ship it back now...

Edit: Still completely bricked. Tried turning it on with headphones plugged in. I hear a slight pop sound when I try to turn it on. But still, nothing whatsoever happens. I tried googling for a while and someone wrote that it should be pretty brick proof. Are there any options left for me if I can't get it connected to the computer? I tried rebooting the computer and plugging in while holding the home button and then simultaneously pressing the power button many times. Many, many times. No result.

Edited by letsfightinglove, 09 February 2013 - 05:27 PM.


#447 lifeof843

lifeof843

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 6 posts

Posted 09 February 2013 - 07:20 PM

OK so I decided to give 1.3.2 a try. Followed the instruction using Phoenix Suite and finished without problems saying firmware upgrade succeeded.

Now to the problem. Even though Phoenix Suite said the upgrade succeeded, the device is completely bricked. Useless. Won't turn on. Nothing. I can't even start it in upgrade mode to redo the install. I am able to sort of turn it on though, because long-pressing the power button gives off a vague discharge sound, but other than that, there is no sign of life. The screen is completely black, always.

Anyone got any ideas? And yeah, I made sure to have 100% battery before the upgrade. This is bothering the hell out of me, as it seems I will likely have to ship it back now...

Edit: Still completely bricked. Tried turning it on with headphones plugged in. I hear a slight pop sound when I try to turn it on. But still, nothing whatsoever happens. I tried googling for a while and someone wrote that it should be pretty brick proof. Are there any options left for me if I can't get it connected to the computer? I tried rebooting the computer and plugging in while holding the home button and then simultaneously pressing the power button many times. Many, many times. No result.


Did you happen to use a crappy USB connector or front panel port?

Edited by lifeof843, 09 February 2013 - 07:21 PM.


#448 msav

msav

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 131 posts

Posted 09 February 2013 - 07:49 PM

When ever i try to do this, it fails. IT seems i dont have write permission for some reason



you must use root explorer or root browser lite or a browser that will let you change permissions on the folder. In root explorer if you look up at the top of the list it will say r/o if you touch change to r/w it will change the write permissions and you will be able to move the files there.

#449 msav

msav

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 131 posts

Posted 09 February 2013 - 09:32 PM

OK so I decided to give 1.3.2 a try. Followed the instruction using Phoenix Suite and finished without problems saying firmware upgrade succeeded.

Now to the problem. Even though Phoenix Suite said the upgrade succeeded, the device is completely bricked. Useless. Won't turn on. Nothing. I can't even start it in upgrade mode to redo the install. I am able to sort of turn it on though, because long-pressing the power button gives off a vague discharge sound, but other than that, there is no sign of life. The screen is completely black, always.

Anyone got any ideas? And yeah, I made sure to have 100% battery before the upgrade. This is bothering the hell out of me, as it seems I will likely have to ship it back now...

Edit: Still completely bricked. Tried turning it on with headphones plugged in. I hear a slight pop sound when I try to turn it on. But still, nothing whatsoever happens. I tried googling for a while and someone wrote that it should be pretty brick proof. Are there any options left for me if I can't get it connected to the computer? I tried rebooting the computer and plugging in while holding the home button and then simultaneously pressing the power button many times. Many, many times. No result.



I would try and reflash it with 1.02 and see if it comes back to life. I had a similar issue with one of mine. I unbricked one of mine doing this. I then proceeded to upgrade to 1.2

#450 pandaa

pandaa

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 19 posts

Posted 10 February 2013 - 04:07 AM

Hallo

After root my onda v972 (1.02), i loose my chinise apps and the important i can't update with Phoenix ( seems to start the update but never begin) and with ota ( installation abord ). i have done the process with

root keeper but nothing.

somebody help me please, thanks



I love my V972 it has exceeded my admittedly modest expectations.

Some small problems.

Sound is a little quiet.
Cursor sometimes lags.

Positives

Screen is beautiful
Has ran all apps that I have needed.


However alround it has been great. Currently playing football manager and temple run 2 with no problems.

Not able to install 1.32 whenever I go to the update app and select online update it does not find anything.



Read My Post,may help you update to the latest firmware 1.32(OFW or CFW)
http://www.slatedroi...post__p__584018

#451 pandaa

pandaa

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 19 posts

Posted 10 February 2013 - 04:09 AM

If I connect My tablet to my TV using hdmi cable the sound is still playing from tablet speaker. Does any one of you have the same issue? I just wonder if its the tablet issue or just the cable one.

#452 letsfightinglove

letsfightinglove

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 38 posts

Posted 10 February 2013 - 05:58 AM

Did you happen to use a crappy USB connector or front panel port?


I used the right side USB port on an Asus EEE 1008HA running Windows 7. I used the included cable. I didn't expect you to use some kind of ├╝ber usb port or golden usb cable.

I would try and reflash it with 1.02 and see if it comes back to life. I had a similar issue with one of mine. I unbricked one of mine doing this. I then proceeded to upgrade to 1.2


Well, I can keep trying till I die of fatigue, but the thing is when you start it by holding the home button, plugging in usb, and then pressing the power button about 10 times, nothing happens. It does not appear to connect to my PC. But I'll try it a few times more. Maybe having the 1.0.2 firmware on the PC will magically make it able to connect... Ugh, I'm just fed up with this ****. Of course, when you get a tablet that doesn't seem to have any real flaws, a simple firmware update with the manufacturer's official tool and firmware will brick the **** out of it...

Edited by letsfightinglove, 10 February 2013 - 07:20 AM.


#453 Thyme

Thyme

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 69 posts

Posted 10 February 2013 - 07:54 AM

you must use root explorer or root browser lite or a browser that will let you change permissions on the folder. In root explorer if you look up at the top of the list it will say r/o if you touch change to r/w it will change the write permissions and you will be able to move the files there.

When i try to change the write permissions it fails. Have tried Root browser and ES filemanager.

Another problem. I cant open the settings in the gallery, and the gallery does not sync with picasa, nor is there any account optoins for picasa in the system setting. Anybody else experiencing this?

#454 Anton Karlan

Anton Karlan

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 30 posts

Posted 10 February 2013 - 08:08 AM

When i try to change the write permissions it fails. Have tried Root browser and ES filemanager.

did you root your device? If not, you need to root it!

#455 Knievel

Knievel

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 82 posts

Posted 10 February 2013 - 08:24 AM

Hi
I had to give up the Arctablet Kasty Onda, it never gave me write permission to system.
So am am back on Ondas orginal 1,32 with root and writeable system.

Had a lot of problem with Phoenix Suite like others, but a change of usb cable made the differense for me.

Using HDMI on tv works good also sound on tv set.

Thanks
Knievel

Edited by Knievel, 10 February 2013 - 08:56 AM.

Devices. Newest first. Galaxy Note 10.1 LTE 2014 Edition. Nexus 5 Hammerhead . Zopo Zp990 . Pipo Max M9 . Acer A500 with Android 4.4.2  from thor2002ro + digetx from tegraowners.com. ( A couple of the real devs out there ).


#456 Onda Vi40 user

Onda Vi40 user

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 10 February 2013 - 10:17 AM

Hi

All this is very confusing for a novice like myself...

Firstly where do I get an English installable version of Phoenix 1.6??
along with easy guide to update.

What further confuses me is the fact That ONDA designed a product which
could be updated OTA so I update from 1.02 to 1.2 loose root but thats
not a big issue for me and now I hear I cannot use OTA to go from 1.2 to 1.32
all very confusing...

Maybe I am missing something but could someone please explain /provide answers
to help be upgrade to 1.32?

This tablet works fine otherwise if someone can help here it would be appreciated.

Thanks



I will explain the main reason why you cant upgrade farther from 1.2 from phoenix.
Onda has block 1.21 and 1.32 ota update for user who was 1.02 and update from ota to 1.2 ( just to be sure no one will keep root from old firmware). if you want to upgrade to 1.32 you must
1) downgrade to 1.02
2) update to 1.21 using phoenix
3) update to 1.32 using phoenix (yes now will be ok)
if someone has any problem I 'm willing to help.



#457 whereisshenmue3

whereisshenmue3

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 10 February 2013 - 11:29 AM

As a complete novice.

What is phoenix suite?

Why should I use it?

#458 Thyme

Thyme

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 69 posts

Posted 10 February 2013 - 01:01 PM

did you root your device? If not, you need to root it!

Yep it is rooted
Im using switch me, so my girlfriend can have her own login. This might restrict my options?

#459 Anton Karlan

Anton Karlan

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 30 posts

Posted 10 February 2013 - 10:41 PM

As a complete novice.
What is phoenix suite?
Why should I use it?

It is a manufactirer`s update tool. It goes with firmware .img files in zip.
It is installing on Chinese, but when you launch it, it`s on English.
The last version is 1.0.5 and it`s update to version 1.0.6 in application.

#460 Dvalin21

Dvalin21

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 450 posts
  • LocationOklahoma

Posted 11 February 2013 - 01:15 AM

I can confirm the first batch of XML posted will pose issue, avoid on NOVA

On another note...

Custom rom coming soon!

World First

root@plox atrage -u image.img
unpacking image.img to image.img.dump
Extracting: COMMON SYS_CONFIG100000 (49319, 0)
Extracting: COMMON SYS_CONFIG000000 (3101, 0)
Extracting: COMMON SPLIT_0000000000 (512, 0)
Extracting: BOOT BOOT0_0000000000 (24576, 0)
Extracting: 12345678 1234567890BOOT_0 (20992, 0)
Extracting: 12345678 UBOOT_0000000000 (434176, 0)
Extracting: 12345678 1234567890BOOT_1 (270336, 0)
Extracting: UPFLYTLS XXXXXXXXXXXXXXXX (150896, 0)
Extracting: UPFLTL32 XXXXXXXXXXXXXXXX (137920, 0)
Extracting: PXTOOLSB XXXXXXXXXXXXXXXX (167424, 0)
Extracting: FES FES_1-1000000000 (568, 0)
Extracting: FES FES_1-2000000000 (6312, 0)
Extracting: FES FES_200000000000 (1964, 0)
Extracting: FES FES_000000000000 (85904, 0)
Extracting: FET HW_SCAN_00000000 (187760, 0)
Extracting: FET UPDATE_BOOT0_000 (171696, 0)
Extracting: FET UPDATE_BOOT1_000 (194560, 0)
Extracting: FET FET_RESTORE_0000 (4592, 0)
Extracting: FET MAGIC_CRC_START_ (128, 0)
Extracting: FET MAGIC_CRC_EN_000 (128, 0)
Extracting: FET MAGIC_DE_START_0 (128, 0)
Extracting: FET MAGIC_DE_END_000 (128, 0)
Extracting: FED FED_NAND_0000000 (196512, 0)
Extracting: 12345678 1234567890CARDTL (81920, 0)
Extracting: 12345678 1234567890SCRIPT (2014, 0)
Extracting: 12345678 1234567890___MBR (65536, 0)
Extracting: 12345678 1234567890DLINFO (16384, 0)
Extracting: FET CARD_UPDATE_BOT0 (20912, 0)
Extracting: FET CARD_UPDATE_BOT1 (19840, 0)
Extracting: FED CARD_FED_0000000 (27216, 0)
Extracting: FET CARD_HW_SCAN_000 (18624, 0)
Extracting: RFSFAT16 BOOTLOADER_FEX00 (6020096, 0)
Extracting: RFSFAT16 VBOOTLOADER_FEX0 (4, 0)
Extracting: RFSFAT16 ENV_FEX000000000 (131072, 0)
Extracting: RFSFAT16 VENV_FEX00000000 (4, 0)
Extracting: RFSFAT16 BOOT_FEX00000000 (10414080, 0)
Extracting: RFSFAT16 VBOOT_FEX0000000 (4, 0)
Extracting: RFSFAT16 SYSTEM_FEX000000 (423257000, 0)
Extracting: RFSFAT16 VSYSTEM_FEX00000 (4, 0)
Extracting: RFSFAT16 RECOVERY_FEX0000 (10891264, 0)
Extracting: RFSFAT16 VRECOVERY_FEX000 (4, 0)


Sent from my SAMSUNG-SGH-T989 using Tapatalk 2
  • Anton Karlan likes this




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users