Jump to content


Photo

Pipo M3 SD Card Issues?


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 djpleasure

djpleasure

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 23 posts

Posted 12 December 2012 - 06:57 AM

I have read some others are experiencing problems with the SD on the Pipo M3.
I am using a 32gb Sandisk card, works but then other times it freezes and explorer crashes.
If i remove card during freeze it unfreezes.
Normally I would buy another brand card, but dont want to waste my money if not a card issue.
Does anyone know of a fix for this, I have the old type motherboard.

Any help greatly appreciated, want to get this working properly as I have to give it to my G/F for her birthday tomorrow 13/12

I updated firmware once, dont think another has been released

Edited by djpleasure, 12 December 2012 - 07:01 AM.


#2 Fratello

Fratello

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 121 posts

Posted 12 December 2012 - 12:48 PM

Seems Pipo's tablets have strange SD-card issue ...
Try :
-change SD-card ;
-format NTFS.
Ex-owner of MID (8650), LY-F1, Zenithink ZT282 C91 Upgrade ; Eken-T05A ; Teclast P76Ti - now Pipo Smart S1, for my son! There is no perfect tablet !

#3 antani121

antani121

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 72 posts

Posted 13 December 2012 - 06:05 AM

same problem on the Pipo M3 3G

#4 Herbert47

Herbert47

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 5 posts

Posted 27 December 2012 - 10:58 AM

Hi
Im using a Sandisk 16gb SDHC and have had no problems everything works fine.

#5 Lord Ratson

Lord Ratson

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 4 posts

Posted 28 January 2013 - 01:33 PM

almost have the same issues on the micro sd using transcend 32gb class 4 kept getting unmounted/removed or corrupted storage notice on my tab whenever I leave it inserted. Notice something that when it goes sleep mode the issue comes out but when I wait a bit it will be mounted back. Was wondering if this was normal issue. Will try formatting it to ntfs if it helps out this issue.

#6 bmamo

bmamo

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 57 posts

Posted 28 January 2013 - 08:31 PM

I have similar problems. seems like sd card is a bit of a hit and go. I am using sandisk 16Gb class 4