Jump to content


Photo

[rom] CyanogenMod 10.1 for Elf II, Aurora II, Crystal, Fire - 2013-09-17 update


  • Please log in to reply
3066 replies to this topic

#521 Merediction

Merediction

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 2 posts

Posted 03 January 2013 - 01:30 PM

I install CM 10.1 on my Flame, and i hear electric noise from speaker (all time). Is there any fix for this version (CM 10.1)? Thanks

#522 mrlamiczka

mrlamiczka

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 03 January 2013 - 05:36 PM

Hi guys... Nice work! Since i've installed this rom i'm completely satisfied with my Aurora... but aurora is still waking up every 5 min... and very often power button stops working until i reboot the tablet... i've been using CM10 and everything was fine.


anny suggestions ? THX

#523 Christian Troy

Christian Troy

    Advanced Member

  • FW Developer
  • PipPipPip
  • 6,681 posts

Posted 04 January 2013 - 12:37 AM

Greetings for the new year Christian Troy....
Is there a way to increase the CPU frequency to 1.5 Ghz and the GPU to 400 Mhz?


just read the FAQs section: 1.3 ghz is 1320000 and 1.5 ghz is 1512000 but I strongly discourage you from doing it, you won't feel anyway any performance boost.
Aurora / Elf / Fire are already running mali at 400 mhz (here too, you don't feel any boost, not even under benchmarks, so it's just placebo)


I install CM 10.1 on my Flame, and i hear electric noise from speaker (all time). Is there any fix for this version (CM 10.1)? Thanks


it's a TM? screen "buzz" has been fixed for QM only, people with access to sources didn't care about TM users...


Hi guys... Nice work! Since i've installed this rom i'm completely satisfied with my Aurora... but aurora is still waking up every 5 min... and very often power button stops working until i reboot the tablet... i've been using CM10 and everything was fine.


anny suggestions ? THX


probably one of the apps you're using is not 4.2 friendly

If you appreciate my work and would like to support me with a donation you can follow this link. Thank you very much.

* Actions ATM7029 - CM10.2 - CM10.1 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3)
* Allwinner A31 - OmniRom 4.4 - CM11 - CM10.2 - CM10.1 - CM10 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3) - ParanoidAndroid (4.2)
* Amlogic 8726-MX - OmniRom 4.4 - CM11 - CM10.2 - CM10.1 - CM10 - CM9 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3) - ParanoidAndroid (4.2)
* Allwinner A10 - CM10 - CM9 - AOKP

tmF4C.png


#524 PaulEBoy

PaulEBoy

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 42 posts
  • LocationNorth Central Arkansas

Posted 04 January 2013 - 07:21 AM

I am very glad I have a QM display! :yahoo:

#525 Merediction

Merediction

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 2 posts

Posted 04 January 2013 - 09:45 AM

it's a TM? screen "buzz" has been fixed for QM only, people with access to sources didn't care about TM users...



Yes its TM type. I found its brightness setting problem, when i set max brightness in basic widget (full sun symbol), electric sound disappears and its ok. But when I decrease the brightness (e.g. half sun symbol and lower), electric sound will appear. And now i found another problem, well-known fire battery problem...shutdown at 40%, 15% etc. Its on clean CM 10.1, i dont install any apps from store (its new tablet, cache and others are clean). I try to reinstall it (i buy new sd card today), maybe it will help. Sorry for my bad english.

EDIT: Found next problem, with CM 10.1 dont work 64GB SD card. With lower stock rom working good. Getting message Corrupted SD (in computer works normally).

Edited by Merediction, 04 January 2013 - 04:10 PM.


#526 IDSG

IDSG

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 209 posts

Posted 04 January 2013 - 10:04 AM

@CT Last night i was playing a game and use the earphones (never use them in this rom) and heard a lot of noise, the game have quieter music and effects (is a graphic adventure) but tested other games and apps and still the same

#527 Mateoff

Mateoff

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 04 January 2013 - 01:01 PM

@CT Last night i was playing a game and use the earphones (never use them in this rom) and heard a lot of noise, the game have quieter music and effects (is a graphic adventure) but tested other games and apps and still the same

Every Aurora have electrical noise when headphones are connected. I tested this on 2 devices.

#528 IDSG

IDSG

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 209 posts

Posted 04 January 2013 - 03:40 PM

Every Aurora have electrical noise when headphones are connected. I tested this on 2 devices.


but in CM10 the noise was less noticeable, i think that the changes to have correct sound in rockstar games bring the problem back

#529 Mateoff

Mateoff

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 04 January 2013 - 04:10 PM

but in CM10 the noise was less noticeable, i think that the changes to have correct sound in rockstar games bring the problem back

On my device the noise is the same on CM10 or CM10.1
Try connect the headphones when you charging the tablet.The noise should be really quiet.

Edited by Mateoff, 04 January 2013 - 04:10 PM.


#530 IDSG

IDSG

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 209 posts

Posted 04 January 2013 - 04:34 PM

On my device the noise is the same on CM10 or CM10.1
Try connect the headphones when you charging the tablet.The noise should be really quiet.


Will try that, thanks for the suggestion, and thanks again to Christian for his awesome work on this rom

#531 robzlife

robzlife

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 04 January 2013 - 10:24 PM

CT, when I use BetterBatteryStats, there are "No Data Connection" and "No or Unknown Signal" always at 100%
is it normal? i'm feeling my battery were drained a little bit faster

#532 Christian Troy

Christian Troy

    Advanced Member

  • FW Developer
  • PipPipPip
  • 6,681 posts

Posted 05 January 2013 - 12:04 AM

Yes its TM type. I found its brightness setting problem, when i set max brightness in basic widget (full sun symbol), electric sound disappears and its ok. But when I decrease the brightness (e.g. half sun symbol and lower), electric sound will appear. And now i found another problem, well-known fire battery problem...shutdown at 40%, 15% etc. Its on clean CM 10.1, i dont install any apps from store (its new tablet, cache and others are clean). I try to reinstall it (i buy new sd card today), maybe it will help. Sorry for my bad english.

EDIT: Found next problem, with CM 10.1 dont work 64GB SD card. With lower stock rom working good. Getting message Corrupted SD (in computer works normally).


Is the microsd fat32? It may be exfat which is not supported.
The other problems comes from the kernel,not from the build. Without proper sources I can't even try to fix it

CT, when I use BetterBatteryStats, there are "No Data Connection" and "No or Unknown Signal" always at 100%
is it normal? i'm feeling my battery were drained a little bit faster

It's normal. A radio drains only if it's connected. A gsm/cdma radio can't drain any power if it's absent or unplugged.

If you appreciate my work and would like to support me with a donation you can follow this link. Thank you very much.

* Actions ATM7029 - CM10.2 - CM10.1 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3)
* Allwinner A31 - OmniRom 4.4 - CM11 - CM10.2 - CM10.1 - CM10 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3) - ParanoidAndroid (4.2)
* Amlogic 8726-MX - OmniRom 4.4 - CM11 - CM10.2 - CM10.1 - CM10 - CM9 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3) - ParanoidAndroid (4.2)
* Allwinner A10 - CM10 - CM9 - AOKP

tmF4C.png


#533 jayswalnirav

jayswalnirav

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 23 posts

Posted 05 January 2013 - 05:14 AM

The /sys is pseudofilesystem and no one can share it or 'restore' it from backup, its system interface presented as filesystem for easier access, just like /proc. If you don't have /sys/class/power_supply, then its kernel's issue.


Thanks for your reply, I think you are right
I have cleared dalvik cache and now my USB port is Working but still I unable to charge by AC adaptor

How to full wipe old kernel files?

Edited by jayswalnirav, 05 January 2013 - 05:15 AM.

I love Crystal Clear ROM BY Fuser-Invent

#534 johnyhol

johnyhol

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 05 January 2013 - 05:58 AM

Hello, after install on my Hero I have a problem with the display rotation. How can I solve this problem? I tried to install it again, but it did not help. Sometimes it hangs Chrome. Otherwise, great job! This is a great ROM!

Thanks a lot!

#535 Mazarin07

Mazarin07

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • LocationBudapest, Hungary

Posted 05 January 2013 - 08:00 AM

atfirst my screen was dead becoz i flshed wit :drinks:

why do you quote whole long posts? are you sane?



Best regards: Mazarin07
Ainol Novo 7 Fire
Want to update your firmware? (Instructions here.) First of all: make a backup of your stock firmware, and write down its version name/number (QM or TM?).
AML Flash tool user guide. (Not enough? Click here.)
Here is how to check your system details. Modify the language settings, if you have Chinese after the update.

#536 Christian Troy

Christian Troy

    Advanced Member

  • FW Developer
  • PipPipPip
  • 6,681 posts

Posted 05 January 2013 - 09:16 AM

2013-01-05

* Updated upstream sources

Rom (md5sum)
Multi-User package


  • fredsky likes this

If you appreciate my work and would like to support me with a donation you can follow this link. Thank you very much.

* Actions ATM7029 - CM10.2 - CM10.1 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3)
* Allwinner A31 - OmniRom 4.4 - CM11 - CM10.2 - CM10.1 - CM10 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3) - ParanoidAndroid (4.2)
* Amlogic 8726-MX - OmniRom 4.4 - CM11 - CM10.2 - CM10.1 - CM10 - CM9 - AOKP (4.3) - AOKP (4.2) - ParanoidAndroid (4.3) - ParanoidAndroid (4.2)
* Allwinner A10 - CM10 - CM9 - AOKP

tmF4C.png


#537 mario44

mario44

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 18 posts

Posted 05 January 2013 - 11:01 AM

Thank you Christian very much :-)
What about Polish language? About 50-60 % was translated.

#538 k123456

k123456

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 99 posts

Posted 05 January 2013 - 12:46 PM

Hi Christian

Thanks for new Rom

What does "updated upstream sources" mean
  • Satmaster and sirp0p0 like this

#539 Mateoff

Mateoff

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 05 January 2013 - 01:46 PM

Christan can you try do something with game Drag Racing?On ondemand govenor it lags.On performance everything is smooth.Tested on Aurora II.

Edited by Mateoff, 05 January 2013 - 01:46 PM.


#540 buca84

buca84

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 19 posts

Posted 05 January 2013 - 02:09 PM

This firmware compatible the aurora v3?
If yes, how to install is?






Recent blog entries on this topic

Photo

From: [rom] CyanogenMod 10.1 for Elf II, Aurora II, Crystal, Flame Fire (2013-02-17)

By Hyo in Hyo's Blog, on 22 February 2013 - 08:14 PM





Source: [rom] CyanogenMod 10.1 for Elf II, Aurora II, Crystal, Flame Fire (2013-02-17)

Read Full Entry →

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users