Jump to content


Photo

USB host problems


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 ebsbow

ebsbow

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 311 posts
  • LocationBE

Posted 10 October 2012 - 10:25 AM

Just bought me an mini usb to usb host adapter.( one was not added)
For some reason it doesn't seem to work. It works
on my other tables and devices, but the with the Vi40 DC it doesn't.

Anyone else have this problem, is there yet an other reason why it fails?

A820 - blog 


#2 sas007

sas007

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 257 posts

Posted 10 October 2012 - 11:39 AM

Just bought me an mini usb to usb host adapter.( one was not added)
For some reason it doesn't seem to work. It works
on my other tables and devices, but the with the Vi40 DC it doesn't.

Anyone else have this problem, is there yet an other reason why it fails?

Hi mate mine works fine sorry..connected to mobile dongle no problems got to be tab if its good on other tabs..what firmware you running.?
sas
live by chance
love by choice

#3 ebsbow

ebsbow

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 311 posts
  • LocationBE

Posted 10 October 2012 - 12:27 PM

Thank for the quick reply sas007. :)
I'm running 1.4, that shouldn't be the problem, right?

A820 - blog 


#4 evertoexcel

evertoexcel

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 56 posts

Posted 11 October 2012 - 01:35 AM

Just bought me an mini usb to usb host adapter.( one was not added)
For some reason it doesn't seem to work. It works
on my other tables and devices, but the with the Vi40 DC it doesn't.

Anyone else have this problem, is there yet an other reason why it fails?


If it's an adapter, it will not work with Vi40 DC! You need to have OTG cable (male mini-USB to female-USB A). There's difference between standard usb adapter(male mini-USB to female-USB A) and same type OTG cable (pin 4&5 shortened). I'm using this one:http://www.onda-tablet.com/onda-vi10-vi20w-vi30-vi30w-vi40-vx580w-vx610w-usb-otg-host-cable.html And, everything works (3G dongle, Ethernet adapter, mouse, keyboard, etc.). IMO, it's not FW issue.

Edited by evertoexcel, 11 October 2012 - 02:56 AM.

  • ebsbow likes this

#5 ebsbow

ebsbow

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 311 posts
  • LocationBE

Posted 11 October 2012 - 12:10 PM

Right, that explains it.
Thank for the tip, evertoexcel.

Hopefully there is an OTG adapter available instead of an flappy dongle.

A820 - blog 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users