Jump to content


Photo

[Firmware Tool] - Livesuit Software Install and Driver Compilation files


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 MrTasselhof

MrTasselhof

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 2,242 posts
  • LocationVirginia

Posted 27 April 2012 - 10:58 AM

Hi there,

There have been a lot of issues and concerns regarding getting the Livesuit software and drivers.

I am creating this thread in an attempt to consolidate as many various driver installation as I can.
Hopefully 1 or more of them will work for those users having trouble.

If you find one that does work, please post which one so we can start a Heiarchy of successful drivers.

Thanks!

Tasselhof

 

Livesuit Software Install and USBTreiber driver files:

Livesuit Software Install
Attached File  LiveSuit107_und_USBTreiber.zip   15.6MB   12316 downloads

Run the Livesuit executable in a new folder you create... (as it just extracts files wherever the EXE is located at)

After the files are extracted try to run these files:
drvinstaller_IA64.exe
drvinstaller_X64.exe
drvinstaller_X86.exe

Now try to run livesuit and see if you still get the driver error.


Every Driver File/Pack I could find on my PC:

Attached File  Tasselhof-DriverPack.zip   11.66MB   5711 downloads

Edited by MrTasselhof, 27 April 2012 - 11:05 AM.

  • Blue Gemei G9 and west2er like this
WANT 500MB of FREE Mobile MiFi Wireless HotSpot Internet access for your tablet every month?
- Referral Link: Check Out FreedomPop

- Upfront Notes:
- Requires $100 security deposit for the mobile device plus shipping.
- Security deposit is fully refundable within the first year.
- After 1 year the security deposit is non-refundable and you now own the mobile device.
- By using this referral link above it increases my data limit by 50mb (similar to the DropBox referrals)

LINE: MrTasselhof (Live Chat)
Twitter: MrTasselhof
YouTube Tablet Reviews Channel: http://www.youtube.c...of?feature=mhum

All Tablets have been Provided for Review by: Merimobiles.com - HUGE THANK YOU!
- All names below are linked to their respective product page

**Latest Tablets**
Onda V812 - 8" IPS 4:3 Capacitive 5-Point Multi-Touch - 1024x768 - w/ Quad Core CPU & 2GB RAM
Chuwi V99 - 9.7" RETINA IPS 4:3 Capacitive 5-Point Multi-Touch - w/ Bluetooth - 2048x1536 (Needs Firmware Updating and Stability)

**Current Favorite Tablets & Devices**
Onda V812 - 8" IPS 4:3 Capacitive 5-Point Multi-Touch - 1024x768 - w/ Quad Core CPU & 2GB RAM
Window N90 Dual Core II - 9.7" IPS 4:3 Capacitive 5-Point Multi-Touch - w/ Bluetooth - 1024x768
Ainol Novo 7 Aurora - 7" IPS 16:9 Capacitive 5-Point Multi-Touch - 1024x600
HP TouchPad - 9.7" Capacitive 5-Point Multi-Touch - WebOS & Android - Dual-Boot (Use WebOS side)
Samsung Epic 4G Touch (Galaxy SII) - Running Blazer ROM

**Additional Recommended Tablets**
Gemei G9T Dual Core - 9.7" IPS 4:3 Capacitive 5-Point Multi-Touch - 1024x768
Gemei G9 - 9.7" IPS 4:3 Capacitive 10-Point Multi-Touch - 1024x768
Window N70 - 7" IPS 16:9 Capacitive 5-Point Multi-Touch - w/ WCDMA & Bluetooth - 1024x600
Chuwi V99 - 9.7" RETINA IPS 4:3 Capacitive 5-Point Multi-Touch - w/ Bluetooth - 2048x1536 (Needs Firmware Updating and Stability)

**Other Tablets Owned**
MID V7 - 7" 16:9 Resistive Single Touch
M701R - 7" 16:9 Resistive 2-Point Multi-Touch
C8 - 7" 16:9 Capacitive 2-Point Multi-Touch
C9 - 7" 16:9 Capacitive 2-Point Multi-Touch
Ramos W6HD - 7" 16:9 Capacitive 2-Point Multi-Touch - 1024x600
M6 - 7" 16:9 Capacitive 5-Point Multi-Touch
Wopad i7 - 7" 16:9 Capacitive 5-Point Multi-Touch
Ainol Novo 7 Advanced - 7" 16:9 Capacitive 5-Point Multi-Touch
Ainol Novo 7 Advanced II - 7" 16:9 Capacitive 5-Point Multi-Touch
MID V8 - 8" 4:3 Resistive Single Touch
MID816 - 8" 4:3 Resistive Single Touch
MID816R2 - 8" 4:3 Capacitive 2-Point Multi-Touch
T9 - 8" 4:3 Capacitive 5-Point Multi-Touch
Wopad i8 - 8" 4:3 Capacitive 5-Point Multi-Touch - 1024x768
Teclast P85 - 8" 4:3 Capacitive 5-Point Multi-Touch - 1024x768
Teclast A15 - 9" IPS 16:9 Capacitive 5-Point Multi-Touch - 1280x800
FlyTouch 3 - 10.1" 16:9 Resistive Single Touch

#2 Blue Gemei G9

Blue Gemei G9

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 29 April 2012 - 04:34 AM

- many Thank MrTasselhof, I'm trying to up ROM for Gemei G9
- If USB Driver install failt (with yellow exclamation sign), so ROM up failt

.

#3 kyleongwl

kyleongwl

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 89 posts

Posted 29 April 2012 - 11:44 AM

reinstalled with the new package..and all driver place and install.
Posted Image
It prompt me immediate..(did not notice this before)

Afterwhich, in my device mgr, there wil be an "!" mark on a USB device..
(and i had not even insert USB cable to my deice)

I had been using livesuite for my other A1- device..and no issue

Edited by kyleongwl, 29 April 2012 - 11:49 AM.


#4 nemesisv

nemesisv

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 8 posts

Posted 03 May 2012 - 02:44 AM

I believe the ones that comes with LiveSuite 1.07 should work for Gemei G9...
Let me clear up some misconceptions since I had been there, confused and finally see the light.

The instruction that you should run the unpacker to unpack Livesuite which it will install the driver is CORRECT.
If you run Livesuite and it complains no driver, you got to run the other EXE file instead.

After installing the driver, you should have a strange driver with a YELLOW TRIANGLE. This is CORRECT. Do no change it, fix it or otherwise.

Next, you go through the selection, open your firmware etc.
Hold power to shut down your G9 completely.
Hold Vol+ (according to GemeiTech, any button will do) and plugin USB to (NON-HOST) port.
Press power 6-10x... For me it always "ting" on 6...

You will see that a new device is detected and it IS the strange device driver you had installed. It changes from yellow triangle to being recognized and your Livesuite will start to kick in and prompt your to format/flash etc.

I hope the desc above clarify some doubts.

#5 womby

womby

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 2 posts

Posted 14 May 2012 - 08:19 AM

Hi i cant get the Livesuit software to run or even install on my laptop im runing windows 7 any help would be a godsend as i need to fix my gemei g3

#6 TCrider

TCrider

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 19 posts

Posted 15 June 2012 - 10:41 AM

I believe the ones that comes with LiveSuite 1.07 should work for Gemei G9...
Let me clear up some misconceptions since I had been there, confused and finally see the light.

The instruction that you should run the unpacker to unpack Livesuite which it will install the driver is CORRECT.
If you run Livesuite and it complains no driver, you got to run the other EXE file instead.

After installing the driver, you should have a strange driver with a YELLOW TRIANGLE. This is CORRECT. Do no change it, fix it or otherwise.

Next, you go through the selection, open your firmware etc.
Hold power to shut down your G9 completely.
Hold Vol+ (according to GemeiTech, any button will do) and plugin USB to (NON-HOST) port.
Press power 6-10x... For me it always "ting" on 6...

You will see that a new device is detected and it IS the strange device driver you had installed. It changes from yellow triangle to being recognized and your Livesuite will start to kick in and prompt your to format/flash etc.

I hope the desc above clarify some doubts.


dude thank you so much. I have been racking my brain over this for the last few days and finally got it working correctly. it allowed me to flash my firmware update for my ampe a10.

#7 figo_rulz11

figo_rulz11

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 17 June 2012 - 02:10 PM

i tried downloading livesuite again and the latest software for ployer momo11 bird 20120522_ 4.0 Android but still nothing is happening when i press the volume + and then power button 10 times . am i doing this wrong?

step 1: i keep hold of the volume + button, step2: plug usb cable into my tablet, step3: press power button 10 times and wait? nothing is happening.

#8 live

live

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 28 posts
  • LocationFrance

Posted 17 June 2012 - 04:44 PM

i tried downloading livesuite again and the latest software for ployer momo11 bird 20120522_ 4.0 Android but still nothing is happening when i press the volume + and then power button 10 times . am i doing this wrong?

step 1: i keep hold of the volume + button, step2: plug usb cable into my tablet, step3: press power button 10 times and wait? nothing is happening.


Hello !

For me, it's the "-" volume button (then plug the usb cable then press at least 6 times the power on button). Of course, Livesuit must be launch, the rom loaded and waiting for flashing !

Oh ! And is it the "host" usb port or the other one ? (for my G9, it's the "normal" one, not port named "host" :rolleyes: )

Courage ! :good:

#9 turmstrasser

turmstrasser

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 44 posts

Posted 19 June 2012 - 01:10 AM

hi all!

all of a sudden my gemei seems dead and i cant install any rom using live suit. the installation process seems to be completed in every attempt but when the tablet restarts it freezes in the first logo of every rom. i have tried all the available roms with no success. i have no idea what to do. any ideas?
thanks
  • mohamedtoma73 likes this

#10 jalhoucine

jalhoucine

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 218 posts

Posted 19 June 2012 - 03:02 AM

There are problems of RAM and hardisk with a lot of Gemei G9.
You have to try to flash your tablet with the same firmware until it's boot!Each time it's freeze on the logo , try to flash again in upgrade mode!

#11 turmstrasser

turmstrasser

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 44 posts

Posted 19 June 2012 - 06:39 AM

There are problems of RAM and hardisk with a lot of Gemei G9.
You have to try to flash your tablet with the same firmware until it's boot!Each time it's freeze on the logo , try to flash again in upgrade mode!


Thanks for your response. i ve flashed more than 20 times the eken 90 firmware without boot success! a rom that it used to work fine im my tablet. do u have any alternative solution to suggest me cos my patient is running sort with this damn chinese evil???!!!

edit--> i finally managed to flash gingerbread 2.3. None of the ics worked. GB seems to work fine. i will keep it till i feel lucky and try ics again!
thanks for your help

Edited by turmstrasser, 20 June 2012 - 04:43 AM.


#12 live

live

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 28 posts
  • LocationFrance

Posted 20 June 2012 - 02:42 PM

Hi there !

Hey ! I've got the same issue... I've been flashing during many nights and with many firmwares... Nothing's working yet ! Just Gingerbread is booting... :unsure:

I'm always searching for resolving this !... <_<

But, "good" to see that i'm not alone in this mess ! :drinks: (I thought that i was really cursed !) (Or maybe, we are all cursed by this G9 ! :rofl: )

#13 turmstrasser

turmstrasser

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 44 posts

Posted 21 June 2012 - 06:47 AM

Hi there !

Hey ! I've got the same issue... I've been flashing during many nights and with many firmwares... Nothing's working yet ! Just Gingerbread is booting... :unsure:

I'm always searching for resolving this !... <_<

But, "good" to see that i'm not alone in this mess ! :drinks: (I thought that i was really cursed !) (Or maybe, we are all cursed by this G9 ! :rofl: )


good news.
i noticed there are two different versions of the EKEN 90 firmware. all this time i was trying with that: '9.7A10 03F2-P1-H1-H01-AH40.20120330.img'.
today i tried with this newer one 'A10_4.0.3_0511.img'and it worked (after only .... three boots with the power cable connected).
i also used a different version of Mr T 'script, the one with the option #3: enable market. the one i used before has NOTHING in option # 3.

so, after flashing, i root with mr T'script. then i used Jalhoucine Script to tweak Cpu Clock and finally i run mr t' script again to replace build.pro file. tonight i'll check the internet experience. so far, tablet seems to boot with no freezing or the assistance of the power cord. some things i need to fix are the screen orientation, sensor probably needs calibration and to find a way to make icons a bit smaller.

#14 krankdroid

krankdroid

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 05 July 2012 - 04:11 AM

on Windows Home Premium 7 x64

i am trying to follow the Rikomagic guide found here:

viewtopic.php?f=2&t=11

but i can't seem to get past step 11.

first of all. i have downloaded the LiveSuit 64-bit Windows .rar file, unpacked it. and when pressing the LiveSuit.exe file. i am told that drivers are missing, program will close. if i click on "LiveSuitPack105_english" i can then open LiveSuit.exe. the rest of the steps goes smoothly. until i have to choose the "UsbDriver" .

my computer then prompts this error message:

http://i.imgur.com/rdlp1.jpg



Also when i open LiveSuit. at the buttom it says

"Jump to update mode failed"

i am not sure if that has any importance or not.

i am trying to flash the modded firmware to use with Droidmote. but i am stuck at this crucial point of it not finding the drivers.
i have runned LiveSUit as admin, made sure i got the x64 version, uninstalled the "unknown device" from the Device Manager, i have followed the guide to the letter, but i really need help getting past this point.

i am up to holding down the reset button with a toothpick for 2 minutes. and i have tried with 2 seconds, 10 seconds, until the device manager is completly finished with scanning, and up to 2 minutes.


its blurry since its night time here, and my phone don't have the best camera, but for people who have ran the installation process they can see whats going on.


can anyone help me please ?!

#15 franizm.cpcircuit

franizm.cpcircuit

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 16 July 2012 - 09:29 AM

i have here chinese T02A CKK PAD. is this compatible flasher? i got firmware from Eken support (TO2)
but i don't know where to start. i'll try this one. tnx MrTasselhof!

wbr,
franizm

#16 Swee

Swee

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 19 July 2012 - 08:58 PM

Thank you very much MrTasselhof

I just used the latest Livesuit solved my problem on Windows 7 64bit.

I was using the previous version of Livesuit with no drivers on Windows 7 64bit.

Thank you!

#17 uan_ar

uan_ar

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 24 July 2012 - 03:43 PM

thanks. I'm looking for drivers and info for my new Tablet LT704

this are the features:

Made in Asia
High configuration,durable tablet pc
The Android Tablet PC has Latest Android 4.0 system
Boxchip A13 Cotex A8 1.5GHZ CPU
2160P HD video and 1080P HDMI
7-inch 800*480 resolution and multi-touch screen
Built in WIfi and external 3G

#18 Lordje

Lordje

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationBelgium

Posted 02 August 2012 - 07:24 AM

I did install de momo11 firmware on my MID970 and now the power button started to have it's own life.
Keeoing pressing it doesn4t result in shutting down.
I now installed an app for shutting down the tablet but I can not get LiveSuit to see the tablet.
Did do it like I did several times before, when I now start pushing the button it shows only the battery after 6-10 times.
Can someone help me please to get my device flashed back to the Eken rom?

EDIT:
I did manage to get the other rom back with the following sequence:
- power off the device with the shutdown app
- Press and hold Vol+ key
- Press and hold power key for about 2s
- Release power key and press power key(keep pressing the power key)

Edited by Lordje, 02 August 2012 - 08:07 AM.


#19 vhcolombo

vhcolombo

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 5 posts

Posted 26 August 2012 - 02:40 PM

Hello !

For me, it's the "-" volume button (then plug the usb cable then press at least 6 times the power on button). Of course, Livesuit must be launch, the rom loaded and waiting for flashing !

Oh ! And is it the "host" usb port or the other one ? (for my G9, it's the "normal" one, not port named "host" :rolleyes: )

Courage ! :good:


Thanks, its solved my problem :drinks:

#20 freshideas

freshideas

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 2 posts

Posted 27 August 2012 - 01:17 AM

Hello gurus,

I have Gemei G9 4.0.3 baseband version 4.00. I followed the instructions to try to flush the ROM without any success. When I ran livesuit.exe program, and connected the USB cable as instructed, the PC only have one "find new hardware" pop-up window. After I installed the driver, one USB Device(VID_1f3a_PID_efe8) has no yellow exclamation mark, but another one has the yellow exclamation mark. I then got the "OK" window right away. Afterward, if I tried to re-run livesuit.exe program, I got the "OK" window right away without any "find new hardware" prompt.

I tend to think that maybe my Gemei G9 has hardware problem because when I connect it to PC with USB cable (non firmware upgrade) and Turned on the USB storage, I can only see (on the PC) files on SD memory card, but not /ROOT file system. So my question for you is : how many USB devices do you see when you connect your Gemei G9 to a PC? one or two USB devices? When you do firmware upgrade, do you keep the power charge cable connected or not?

Many thanks.

freshideas needed.