Jump to content


Photo

HDMI Output Problems


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Daz666

Daz666

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 8 posts

Posted 09 September 2011 - 11:58 AM

Hey guys I have just recently bought the Hannspree this week (which i'm loving so far) but I cannot seem to get any picture showing on my TV using the following HDMI cable http://www.amazon.co...ref=oss_product). When your on the correct channel and everything's plugged in should the picture just appear on my TV? Ive noticed that if music is playing on my pad it will stop when I'm on the correct channel but no picture transfers to my TV. Do you need a certain video app to make it display on the TV or am I doing something wrong? HDMI works perfectly with my xbox, just not my Hannspad :( I'm using the latest version of HannsTitan by the way (V3.1)

#2 alpha232

alpha232

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 307 posts

Posted 09 September 2011 - 12:05 PM

Does your tv support 1080p?

#3 Daz666

Daz666

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 8 posts

Posted 09 September 2011 - 12:32 PM

Yeah I'm pretty sure it supports 1080 as that's what it shows when I load up my Xbox, this is the TV that I use http://hdtv-reviews-...8bj-review.html

#4 roy8846

roy8846

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 281 posts

Posted 09 September 2011 - 03:43 PM

I had the same problem when using hannstitan.

honeycomb rom got it to show up but the screen is cut off and not full.

It is 720p though :(

try honeycomb

#5 leenukes

leenukes

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 133 posts

Posted 09 September 2011 - 04:13 PM

Yeah I'm pretty sure it supports 1080 as that's what it shows when I load up my Xbox, this is the TV that I use http://hdtv-reviews-...8bj-review.html


1080i not 1080p. Is XBOX 360 even 1080p?

Ahh XBOX 360 does, thought it used to only do 1080i

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Edited by leenukes, 09 September 2011 - 04:24 PM.


#6 Daz666

Daz666

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 8 posts

Posted 09 September 2011 - 08:12 PM

I had the same problem when using hannstitan.

honeycomb rom got it to show up but the screen is cut off and not full.

It is 720p though :(

try honeycomb


Ah ok, thanks. Illl have to try honeycomb when I get the chance sometime. Is this a known problem with Tannstitan? Apart from the HDMI prob I'm enjoying this rom a lot and it doesn't even compare to the stock! :)

#7 roy8846

roy8846

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 281 posts

Posted 10 September 2011 - 02:04 AM

Its not a known problem but its one I at least had.
Its worth a try if HDMI is important to you :)

#8 alpha232

alpha232

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 307 posts

Posted 10 September 2011 - 11:22 AM

Try flashing this zip from clockwork mod http://blair.be/hann...0pBuildProp.zip

it should set the hdmi out to 720p if it works, ive not tried it myself

#9 Daz666

Daz666

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 8 posts

Posted 10 September 2011 - 12:23 PM

Try flashing this zip from clockwork mod http://blair.be/hann...0pBuildProp.zip

it should set the hdmi out to 720p if it works, ive not tried it myself


I just flashed the zip and it fixed my problem so I can watch videos on my TV now too, cheers Alpha232! :) Maybe you could add this file as an optional add-on on your Hannstitan thread? Cheers for the Rom by the way, its awesome! :drinks:

#10 alpha232

alpha232

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 307 posts

Posted 10 September 2011 - 01:15 PM

Glad it worked, I've been meaning to test that setting for a while so good to know the system actually uses it!

#11 roy8846

roy8846

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 281 posts

Posted 10 September 2011 - 03:21 PM

Would it work with gtabcomb??


Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk

#12 alpha232

alpha232

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 307 posts

Posted 10 September 2011 - 03:44 PM

you would need to edit gtabcomb's build.prop

you're looking for the lines

persist.tegra.dpy5.mode.width=1280
persist.tegra.dpy5.mode.height=720

If they're not there you can just add them in.

You can always copy/edit gtabcomb's build.prop from it's zip and replace the one in the titan update i posted above with it - if that makes sense

#13 FrontGeek18

FrontGeek18

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 16 posts

Posted 18 September 2011 - 02:10 PM

Sorry to sound like a noob but how do you flash this file in clockworkmod? I edited the build.prop and replaced the build.prop out of the zip with the edited one and re-zipped it? What now?
Cheers Car :D
Epic Geek but not the most inteligent! Wannabe Geek :p

#14 leenukes

leenukes

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 133 posts

Posted 18 September 2011 - 03:55 PM

Save to SD on tablet, boot into clockworkmod and choose install zip from SD card

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

#15 FrontGeek18

FrontGeek18

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 16 posts

Posted 18 September 2011 - 07:10 PM

Save to SD on tablet, boot into clockworkmod and choose install zip from SD card

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Thats what I thought? But it just says installing then underneath that it says installation aborted.
I'm confused and also the build.prop already on the tablet didn't have that line about screen output Res so I put it in and tryed that just says the same but!!! In my internel sdcard there's the Default.prop which has screen output Res in it? Shouldn't I have to change this .Prop file and not the build.prop?
I am running Gtabcomb btw!
HELP ME!
Cheers Carl! :D
Epic Geek but not the most inteligent! Wannabe Geek :p

#16 alpha232

alpha232

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 307 posts

Posted 19 September 2011 - 01:34 AM

it's easier to make a file from the old zip and delete the build.prop from it then add the new one

If you're making a new zip make sure it has 0 compression

#17 rambot

rambot

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 01 October 2011 - 03:25 PM

it's easier to make a file from the old zip and delete the build.prop from it then add the new one

If you're making a new zip make sure it has 0 compression

Hi can you upload the file for honeycomb as I'm not sure how to edit it

#18 adamadam

adamadam

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • LocationLondon UK

Posted 11 October 2011 - 09:39 AM

Try flashing this zip from clockwork mod http://blair.be/hann...0pBuildProp.zip

it should set the hdmi out to 720p if it works, ive not tried it myself


Hi all, trying to download the above to set my HDMI output to 720 but the link seems to be dead? anyone have a copy or know of a mirror that google doesn't know about :)

cheers!
Hannspad SN10T1 (1653)
ClockWorkMod v2.5.1.1-bekit-0.8
HannsTitan v0.4
-----
NATPC M009S 7"
ICS

#19 ajp558

ajp558

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 18 posts

Posted 11 October 2011 - 02:52 PM

Hi all, trying to download the above to set my HDMI output to 720 but the link seems to be dead? anyone have a copy or know of a mirror that google doesn't know about :)

cheers!


Link seems to work okay for me ?

#20 adamadam

adamadam

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • LocationLondon UK

Posted 11 October 2011 - 03:02 PM

Me to now:)
Hannspad SN10T1 (1653)
ClockWorkMod v2.5.1.1-bekit-0.8
HannsTitan v0.4
-----
NATPC M009S 7"
ICS