Jump to content


Photo

Fixing a bricked Flytouch II - Expert help needed


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#21 Alaskan

Alaskan

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 04 October 2011 - 09:24 PM

Has any one figure out any other methods yet?

#22 minescumarius

minescumarius

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 5 posts

Posted 22 November 2011 - 01:15 PM

For those who have upgraded with the wrong version of uboot nand, there is a solution to solve this problem ...
The operation consists in extracting the flash memory ... Flashing with an EEPROM programmer ... I used a Willem programmer ... I scheduled two types of flash EPROM (MX29LV800BT and MX29LV800CTTC) both worked ok ... It seems that no matter the boot sector T or B ...
PC connection ok ... USB Flash ok ...

#23 minescumarius

minescumarius

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 5 posts

Posted 22 November 2011 - 02:36 PM

http://www.youtube.c...u/0/jGe6Zzd9tdA

#24 minescumarius

minescumarius

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 5 posts

Posted 23 November 2011 - 02:15 AM

1-Desolder the FT3 chip
2-Was able to read the MX29LV800CB or MX29LV800CTTC and programmed with u-boot-nand.bin
3-Soldered the programmed MX29LV800CTTC back to the broken Pad, reboots with screen test...
4-Now you should put the tablet in flash mode, to use IUW (or burntools)...
5-Connect the tablet with the usb cable to the PC
6-Press and hold menu + power.

Tools:
- Sholdering iron;
- Willem programmer with a TSOP48 (8/16bit) adapter

Tips:
- Do not use hot air ... processor is too close to epromm!!! (If you do not want to do reflow after)
- Use flux and solder on all pins on one side and gently lift the eprom ...
- Pay attention to short-circuits...

I tried two epromm MX29LV800CB (programmed with u-boot-nand.bin flytouch 2) and MX29LV800CTTC
(programmed with u-boot-nand.bin flytouch 3). Both have worked for me ...

Attached Files



#25 jenom

jenom

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 09 December 2011 - 10:53 PM

wow, that is a big job

I have exactly the same issue after loading "wrong" file through usb
Menu+Power does not get me connecetion to PC any longer
problem: u-boot-nand

A few questions:

1)Is it possible to leave chip on board and connect programmer there?
2)Do you have a pin out of the chip, I have MX29LV400BTC
3)How did you connected to programmer ? soldered ? how many pins needed to connect?
4)Which program did you use to access chip ?

Thanks!

#26 minescumarius

minescumarius

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 5 posts

Posted 11 December 2011 - 01:48 PM

wow, that is a big job

I have exactly the same issue after loading "wrong" file through usb
Menu+Power does not get me connecetion to PC any longer
problem: u-boot-nand

A few questions:

1)Is it possible to leave chip on board and connect programmer there?
2)Do you have a pin out of the chip, I have MX29LV400BTC
3)How did you connected to programmer ? soldered ? how many pins needed to connect?
4)Which program did you use to access chip ?

Thanks!


1. No. Chip must be removed
2. Google MX29LV400BTC.pdf
3. I made ​​an adapter (TSOP48 - 8 / 16 bit) for Willem programmer. Yes. Almost all pins.
4. Software Willem 0.98D11

Attached Files



#27 ericksonlk

ericksonlk

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 57 posts

Posted 11 December 2011 - 11:16 PM

1. No. Chip must be removed
2. Google MX29LV400BTC.pdf
3. I made ​​an adapter (TSOP48 - 8 / 16 bit) for Willem programmer. Yes. Almost all pins.
4. Software Willem 0.98D11


I did a little mistake that will need such approach... but how did you manage to find a correct file to flash the MX29LV400BTC ?

#28 minescumarius

minescumarius

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 5 posts

Posted 16 December 2011 - 03:31 AM

I did a little mistake that will need such approach... but how did you manage to find a correct file to flash the MX29LV400BTC ?


I have not found the correct firmware. I tried several versions. All worked. That's why I stuck with 1G tablet. You can update via USB.

#29 azazel_2012

azazel_2012

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 2 posts

Posted 17 December 2012 - 04:40 PM

duno:
From what i can see in this files, your dump is from an already updated u-boot-nand.bin LV800 with 0.6.1.2_1.4.587_OV2655 version.
Correct me if I'm wrong.
So, perhaps, if you had the binary dumped from an "old", not yet updated, LV800, your problem will be solved. Perhaps the 0.6.1.2_1.4.587_OV2655 "Bios" is not compatible with you hardware revision...


Hello, I know that this post is the old one, but I hope that you can help me. ;o) I'm looking for a binary file (or files) to programme flash MX26LV400BTC-55 in my ePAD/infoMATIC 10``tablet. Could you help me, please??? Or tell where I can find this bin...

For those who have upgraded with the wrong version of uboot nand, there is a solution to solve this problem ...
The operation consists in extracting the flash memory ... Flashing with an EEPROM programmer ... I used a Willem programmer ... I scheduled two types of flash EPROM (MX29LV800BT and MX29LV800CTTC) both worked ok ... It seems that no matter the boot sector T or B ...
PC connection ok ... USB Flash ok ...


Hello, Could you tell me please where I can find the binary file to flash EPROM MX26LV400BTC-55? I will be grateful!!!Please help me ;o)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users