Jump to content


Photo

[SOLVED] Problem in touch (denver TAQ-10043)


  • Please log in to reply
159 replies to this topic

#121 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 1,091 posts

Posted 10 January 2017 - 06:46 AM

Don't understand.  To flash with pad tool ? Please explain to me like I am idiot  :p


Like you say in this. Just select recovery and rec.img file and remember uncheck that "flash erase" checkbox.
http://www.slatedroi...0043/?p=1278506
 



#122 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 1,091 posts

Posted 10 January 2017 - 07:02 AM

Also don't know which version is portable following you link for portable cwm 

Flash this: https://yadi.sk/d/PBT5BnNAbgeHc
That touch version isn't needed if buttons work. It's kind of exotic experiment for some who has only one button etc.
Then if it works and you want it to replace the stock recovery, then just flash the permanentize.zip inside the main zip.
Or using adb when CWM portable has loaded:
adb shell
permanentize

Edited by cxz, 10 January 2017 - 07:10 AM.


#123 boris.weber

boris.weber

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 10 January 2017 - 07:31 AM

Flash this: https://yadi.sk/d/PBT5BnNAbgeHc
That touch version isn't needed if buttons work. It's kind of exotic experiment for some who has only one button etc.
Then if it works and you want it to replace the stock recovery, then just flash the permanentize.zip inside the main zip.
Or using adb when CWM portable has loaded:
adb shell
permanentize

I think i flashed this one, but got that message i send you. i'll try again

thank you



#124 Reimar

Reimar

    Mr. Imperfect

  • Global Moderators
  • 3,189 posts
  • LocationSamut Prakarn (Thailand)

Posted 10 January 2017 - 08:21 AM

Here are some older Root Tools which you could download from my Mega Account: https://mega.nz/#F!n...lTm6pfZzfHabx9Q

 

z4root works maybe not on newest Androids, just it a good Rooting Tool. Maybe those or one or some could help you. If you look for some special, please let me know because I've several thousands of Android APK's!


Mr. Imperfect
from
LOS (Land of Smile (Thailand))

SLD%20Zz1.jpg

Please do NOT hijack my signature picture. Thanks.


#125 boris.weber

boris.weber

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 10 January 2017 - 08:34 AM

Here are some older Root Tools which you could download from my Mega Account: https://mega.nz/#F!n...lTm6pfZzfHabx9Q

 

z4root works maybe not on newest Androids, just it a good Rooting Tool. Maybe those or one or some could help you. If you look for some special, please let me know because I've several thousands of Android APK's!

OK, i will try

Thank you



#126 boris.weber

boris.weber

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 10 January 2017 - 08:54 AM

Like you say in this. Just select recovery and rec.img file and remember uncheck that "flash erase" checkbox.
http://www.slatedroi...-10043/?p=12780

Boot partition - select or unselect ?



#127 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 1,091 posts

Posted 10 January 2017 - 08:55 AM

OK, i will try
Thank you


I just say: no need. What I have already said is enough in this case.
 

Boot partition - select or unselect ?


Select, it doesn't do any harm.

edit: If custom recovery approach just doesn't work for some reason,
use the stock recovery and flash that "old package" (made for crystal2).
http://www.slatedroi...0043/?p=1278794
It's the simplest way to add those two files needed to root the system.

PS: I'll make a full package for 10043, like the one for 10052.
So that it's all in the same package. It will be rooted.
---------------------------------------------------------------
So here is the firmware for Denver TAQ-10043 made by modifying the firmware of 10052
like seen in this thread, in one package. Flash using the Pad Product Tool. JB 4.22
Two data sizes, 1024 and 2048 MB. Rooted. https://yadi.sk/d/jYy2ymfD38J7r4
 
JB 4.11 version if somebody wants to try it...
http://www.slatedroi...0043/?p=1279258
 
There might be different batches, so better not flash neither of them if your tablet works!
 
---------------------------------------------------------------


Edited by cxz, 15 January 2017 - 03:07 AM.

  • boris.weber likes this

#128 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 1,091 posts

Posted 10 January 2017 - 06:39 PM

The answer I got from Denver Electronics
 

 

Hello

 
Sorry. We don’t have firmware for this model. And it is not possible for us to get it.
 
Best regards
INTER SALES A/S
DENVER ELECTRONICS A/S
 

Of course it exist somewhere as some clever one sold it to this promise breaker of ours, jack.denver.

But thanks to boris.weber tests and the modules he provided those who are seeking a firmware for

taq-10043 have now another option available.


Edited by cxz, 10 January 2017 - 06:43 PM.

  • boris.weber likes this

#129 boris.weber

boris.weber

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 11 January 2017 - 04:21 AM

I just say: no need. What I have already said is enough in this case. Select, it doesn't do any harm.edit: If custom recovery approach just doesn't work for some reason,use the stock recovery and flash that "old package" (made for crystal2).http://www.slatedroi...0043/?p=1278794It's the simplest way to add those two files needed to root the system.PS: I'll make a full package for 10043, like the one for 10052. So that it's all in the same package. It will be rooted.So here is the firmware for TAQ-10043 made by modifying the firmware of 10052like seen in this thread, in one package. Flash using the Pad Product Tool.Two data sizes, 1024 and 2048 MB. Rooted. https://yadi.sk/d/jYy2ymfD38J7r4

I just say: no need. What I have already said is enough in this case. Select, it doesn't do any harm.edit: If custom recovery approach just doesn't work for some reason,use the stock recovery and flash that "old package" (made for crystal2).http://www.slatedroi...0043/?p=1278794It's the simplest way to add those two files needed to root the system.PS: I'll make a full package for 10043, like the one for 10052. So that it's all in the same package. It will be rooted.So here is the firmware for TAQ-10043 made by modifying the firmware of 10052like seen in this thread, in one package. Flash using the Pad Product Tool.Two data sizes, 1024 and 2048 MB. Rooted. https://yadi.sk/d/jYy2ymfD38J7r4


Really, great man. You make my life easier these days :)
I am at the office right now. I tested today and let you know.

#130 boris.weber

boris.weber

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 11 January 2017 - 04:23 AM

The answer I got from Denver Electronics


Of course it exist somewhere as some clever one sold it to this promise breaker of ours, jack.denver.
But thanks to boris.weber tests and the modules he provided those who are seeking a firmware for
taq-10043 have now another option available.

Feeling so proud to helped lead by Master,of course.
Excellent job
Thank you so much

Edited by boris.weber, 11 January 2017 - 04:26 AM.


#131 boris.weber

boris.weber

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 11 January 2017 - 01:14 PM

I just say: no need. What I have already said is enough in this case. Select, it doesn't do any harm.edit: If custom recovery approach just doesn't work for some reason,use the stock recovery and flash that "old package" (made for crystal2).http://www.slatedroi...0043/?p=1278794It's the simplest way to add those two files needed to root the system.PS: I'll make a full package for 10043, like the one for 10052. So that it's all in the same package. It will be rooted.So here is the firmware for TAQ-10043 made by modifying the firmware of 10052like seen in this thread, in one package. Flash using the Pad Product Tool.Two data sizes, 1024 and 2048 MB. Rooted. https://yadi.sk/d/jYy2ymfD38J7r4


So, is it working ?
Of course its working. Flashed both version, everything working fine. Additional function like wireless display and bluetooth work too. Root checked, starting tablet with no problem...
Excelent job !
  • cxz likes this

#132 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 1,091 posts

Posted 12 January 2017 - 06:50 PM

Flashed cwm recovery but something is wrong. Got message E:\can't mount....
How can i flash right version or back to stock recovery.


I suggested of using the Pad Product tool for restoring the rec.img.
There might have been even easier way.

If you used that portable CWM then only reboot is needed - as it doesn't install automatically.
If CWM installed and you had to reboot to start it then you probably didn't use portable version.
So, you could try that portable CWM again. ;)

#133 boris.weber

boris.weber

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 13 January 2017 - 02:31 AM

I suggested of using the Pad Product tool for restoring the rec.img.
There might have been even easier way.

If you used that portable CWM then only reboot is needed - as it doesn't install automatically.
If CWM installed and you had to reboot to start it then you probably didn't use portable version.
So, you could try that portable CWM again. ;)

Flashed https://yadi.sk/d/PBT5BnNAbgeHc and is working fine.


  • cxz likes this

#134 boris.weber

boris.weber

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 13 January 2017 - 03:10 AM

Flashed https://yadi.sk/d/PBT5BnNAbgeHc and is working fine.

After permanentizad cwm recovery, every time i started tablet got message: Launcher3 is stopped working. But everything working fine...



#135 boris.weber

boris.weber

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 13 January 2017 - 03:15 AM

After permanentizad cwm recovery, every time i started tablet got message: Launcher3 is stopped working. But everything working fine...

 

Also, when i wanted to do backup on sd-ext, got message:Can't mount /boot



#136 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 1,091 posts

Posted 13 January 2017 - 04:46 AM

After permanentizad cwm recovery, every time i started tablet got message: Launcher3 is stopped working. But everything working fine...


Thanks for testing. That should not happen as permanentizing only modifies the recovery.img on recovery partititon.
Except if the system checks the recovery someway if it has been changed.
You have fixed it but here is a tool (if flashing works that is) https://yadi.sk/d/8wRGbg1zmcTXV
 

Also, when i wanted to do backup on sd-ext, got message:Can't mount /boot


If your sd-ext works correctly when booting normally=system then it's not a module problem.
That not all modules of 10052 works in 10043. It might be that the CWM recovery itself
is just a bit outdated. One fix could be that you would use that dumped rec.img or
Supra's. 4.11 as recovery works with 4.22 system but might not boot. Then copying
the boot_lcd.bin file from 4.22 to 4.11 rec.img many times helps. But this all
becomes maybe too complicated, especially if it still would not work.
Or if CWM works but that Launcher3 would not :p
As there is other ways to make those backups... like the TWMP portable - huh...

If portable works but permanentized doesn't then there is some bug in that damn thing.


Edited by cxz, 13 January 2017 - 05:03 AM.


#137 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 1,091 posts

Posted 13 January 2017 - 05:37 AM

Flash doesn't working. And chrome is crashinhg, and mail is chrashing...
 
 
Never mind i will  just flash stock rec.img via tool pad, like i did before

When doing it you could format also the cache.
Something weird there definitely is...
IDK, better use it as it is, if it is working as it is.


edit: okay. little bit of comparison and found out that 10052 use newer
flash driver. Previously two modules was needed, now 6 for nand operations.
So, those custom recovery packages are all outdated. Sorry for inconvenience.

So, if portable works then it might be quite easily fixable, or just use it as portable.
(if all that is needed are those new modules)

Edited by cxz, 13 January 2017 - 06:56 AM.


#138 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 1,091 posts

Posted 13 January 2017 - 01:13 PM

Yes, if i need it i will use portable,


So, as portable it works?
 

Spoiler



#139 boris.weber

boris.weber

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 13 January 2017 - 02:18 PM

Yes portable cwm work. Just did backup on internal sd card.

#140 cxz

cxz

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 1,091 posts

Posted 13 January 2017 - 04:26 PM

Permanentized, not woriking. Can't do anything with permanentized cwm. No chrashing.

 
Thanks again. My bad. I assumed that the stock would not have those old modules
but is has. So I loaded them all to keep its old compatibility.
Now it's fixed and it doesn't work with older firmwares. Well, "works" and "works"...
Maybe it still doesn't. Who knows. The download address is the same if you still want to test:
https://yadi.sk/d/mrVf31Ot38q8Wp

Edited by cxz, 13 January 2017 - 04:34 PM.
url fixed