Jump to content


Photo

Telepad 10.1" 2GB Android 2.1 Slim


  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#21 Fox

Fox

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 02 December 2010 - 01:54 AM

After opening it... my transparent plastic is a little ruined.So i did a testI printed a skin on a normal paper sheet then i cut the shape and i put it between the 2 laminate sheet, and then in the laminating machine.It works quite fine. I need to refine some things, next i can use the double layer scotch.:pThe touch is ok.Hope it can be useful to other people with the same problem

#22 modlar

modlar

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 45 posts

Posted 02 December 2010 - 05:05 AM

Hi, fox,nice job.Can You post photo of ruined transparent plastic.BTW: newest track status is "The item is being processed for departure from Hong Kong as of 2-Dec-2010"Wow, HK post is really fast as speed of light ( they needed 9 days to prepare for departure )

#23 Fox

Fox

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 17 December 2010 - 08:35 AM

I updated the firmware.
Just to inform that now it works very well. But the other side of the medal is that i lost camera function.
I'm asking myself why they don't compile the kernel with some "gadgets" modules...  :'(
We have usb host!...

Btw, changing argument, haipad has released their 7" with bluetooth support.
cool

#24 modlar

modlar

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 45 posts

Posted 17 December 2010 - 12:26 PM

Hi, FOX,

Today is TELEPAD in Slovenia.
But will go back to China.
Our custom office did not alowed import.
Despite promise of seller that has CE certificate is without any CE label.

But if I am honest, after almost one month of waiting has mine joyfulness sinked...
And yesterday I bought HTC Desire HD.
New gadget new fun...

I hope we will keep in touch in future as well.
Best wishes in new Year and merry X-mas.

Bye.
P.

#25 Fox

Fox

    Member

  • Jr. Member
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 22 December 2010 - 02:15 AM

OMG Modlar!
I can't believe that! Also you have some stupid laws?
How much they're boring&stupid. I tought that only italy was like that but now i know, we are not alone...
how sad.

i suggest u the next time to try to buy directly on ########### and do the seller sign the box like "gift".
2 years ago i bought a G1 htc from usa by ########### cuz i can't have it in another way.

Happy xmas and enjoy your new smartphone ;)

#26 modlar

modlar

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 45 posts

Posted 23 December 2010 - 12:15 AM

Yess, sh.. happens.
This EU laws are really "speciale".
About "gift" on package: NO GIFTS for our custom offocers.
And if the item is without CE label also no import.
But, FOX, null problemo, I have sooo much fun with new toy that is all  already forgotten.
I wish You a nice x-mas evening.

#27 rumensat

rumensat

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 4 posts

Posted 31 December 2010 - 02:08 AM

can you send me firmware for this unit?

thanks

#28 Limma

Limma

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 30 posts

Posted 31 December 2010 - 04:03 AM

can you send me firmware for this unit?

thanks


You can download it here:
http://apads.com.au/...php?topic=138.0

#29 Squale

Squale

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 6 posts

Posted 31 December 2010 - 08:23 PM

Good thread!
I didn't see in the pics the emplacement of th µSD card. Is it easily accessible?
What type is it (class 10)?
Can it be swapped by a faster one?

#30 eriel.ramos

eriel.ramos

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 35 posts

Posted 09 March 2011 - 01:02 PM

Modlar, I opened my unit last night (batteries won't hold a charge, and the mfgr isn't responding to BuyADroid), and got the following:

HW 45851 1 0
201 00IAE 7.4v

BTW, any troubleshooting ideas? I deleted the batterystats.bin file, used another 9v2A charger, left it over two days, and got no more than 20%, with about 1.5hrs of life (w/o wifi).

TIA

Eriel

#31 modlar

modlar

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 45 posts

Posted 12 March 2011 - 08:42 AM

Modlar, I opened my unit last night (batteries won't hold a charge, and the mfgr isn't responding to BuyADroid), and got the following:

HW 45851 1 0
201 00IAE 7.4v

BTW, any troubleshooting ideas? I deleted the batterystats.bin file, used another 9v2A charger, left it over two days, and got no more than 20%, with about 1.5hrs of life (w/o wifi).

TIA

Eriel


Hi, Eriel,

I do not monitor this thread so often...so I respond with delay to You.
Did You measure the accu pack ? I see that You have 2 batteries in serial connection,
Tell me voltage for each, than will see.

Edited by modlar, 12 March 2011 - 08:42 AM.


#32 eriel.ramos

eriel.ramos

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 35 posts

Posted 15 March 2011 - 04:20 PM

Hi, Eriel,

I do not monitor this thread so often...so I respond with delay to You.
Did You measure the accu pack ? I see that You have 2 batteries in serial connection,
Tell me voltage for each, than will see.


After overnight charge, both batteries are at 3.6v, while I get 6.8 measured at the circuit board connection solder points.

BTW, I measured the space where the batteries are placed: 120mm x 95mm x 4.5mm. Also, I simulated a double thickness (9mm), and only real mods required (a) longer screws, and (B) shims for the three buttons on the bezel.

Hope this helps (Mx ... fingers crossed)

#33 modlar

modlar

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 45 posts

Posted 17 March 2011 - 12:49 AM

Your batteries are empty.
You said that You have tried two different chargers.
But is the second 100 % ok ? Can You try ( just to be 100 % sure ) with another charger ?
If still will not be ok, than is circuit (charging part ) in Telepad broken.
And is not the first one...

#34 eriel.ramos

eriel.ramos

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 35 posts

Posted 17 March 2011 - 10:58 AM

Your batteries are empty.
You said that You have tried two different chargers.
But is the second 100 % ok ? Can You try ( just to be 100 % sure ) with another charger ?
If still will not be ok, than is circuit (charging part ) in Telepad broken.
And is not the first one...


After I read your msg, I opened the unit again and looked beyond the batteries... and noticed a burned out chip (see attached JPG)

I think your diagnosis is spot on. Any idea what now?

Attached Files



#35 modlar

modlar

    Advanced Member

  • Jr. Member
  • PipPipPip
  • 45 posts

Posted 17 March 2011 - 12:17 PM

Try to find replacement chip. Maybe will the numbers on chip be ok, for Your lokal elctronic store to find them.
Then resolder.
If You do not find chip, contact seller. Send him picture. Maybe will he contact producer and he will send You burnedout chip.
I do this way and I am pretty succesfull with this system. This is faster and cheaper solution for seller.
Good luck.

#36 shaspar

shaspar

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 7 posts

Posted 26 November 2011 - 10:29 AM

You have problems with games when you touch the screen?

#37 vwbug2007

vwbug2007

    Newbie

  • Jr. Member
  • Pip
  • 7 posts

Posted 21 December 2012 - 10:47 AM

that phtos you had of internals is same as mine but cant see the front of the tablet? thanks

Ok,I upload some pics :ohttp://picasaweb.goo...feat=directlinkhttp://picasaweb.goo...feat=directlinkhttp://picasaweb.goo...feat=directlinkhttp://picasaweb.goo...feat=directlinkhttp://picasaweb.goo...feat=directlinkhttp://picasaweb.goo...feat=directlinkhttp://picasaweb.goo...feat=directlinkhttp://picasaweb.goo...feat=directlink:D






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users